パンケーキは基本的に牛乳、卵、小麦粉、塩から作られます。しかし、パンケーキには創造的な自由がたくさんあるのに、なぜ基本的なレシピにこだわる必要があるのでしょうか。みかんの季節が近づいているので、みかんを使ったパンケーキのレシピをご紹介するのが適切だと考えました。マーティンの時間なので、少しワインを追加しました。
パンケーキ zaradi preprostosti priprave in okusnosti radi pripravljajo tudi manj vešči kuharji. Tudi če se lotite recepta za palačinke z mandarinami, vam ne bodo delale veliko več preglavic kot lupljenje mandarin.
続きを読む: レシピ:材料ひとつで作るふわふわパンケーキ
利用する sezono mandarin in jih v hladnih jesenskih in zimskih dneh ‘pretopite’ tudi v palačinke. Obljubljamo, da vam ne bo žal, da ste preizkusili ta recept. Smo omenili, da imajo te palačinke tudi dodatek vina in ruma? Kaj še čakate? Zavežite si predpasnik in akcija!
Recept – alkoholne palačinke z mandarinami:
Sestavine – alkoholne palačinke z mandarinami:
- 6 mandarin (brez pešk)
- 100 ml sladkega vina
- 粉砂糖
- 1 kanec ruma ali likerja
- 1 ščepec cimeta
- 1 žlica masla za peko
- meta (za garniranje)
Masa za palačinke:
- 卵 2個
- 牛乳 250ml
- 小麦粉 100g
- 1 žlica masla ali olje
- 塩 ひとつまみ
Postopek priprave alkoholnih palačink z mandarinami:
Najprej se lotimo mase za palačinke. Ubijemo jajca in jim dodamo mleko, stopljeno maslo, moko in ščepec soli. Zmešamo, da nastane redko testo, ki ga pustimo nekaj časa počivati. V vmesnem času olupimo mandarine in odstranimo kožico. V loncu raztopimo maslo, dodamo koščke mandarine in premešamo. Dolijemo vino in aromatiziramo s cimetom in sladkorjem v prahu. Pokrijemo in pustimo kuhati nekaj minut. Vzamemo z vročine in dodamo še rum. Maso za palačinke ponovno premešamo in po potrebi dodamo nekaj mleka. V ponvi segrejemo malce olja in s krožnimi gibi vlijemo tanko plast mase. V kratkem obrnemo in palačinka je gotova. Po želji lahko pred postrežbo palačinko okrasimo z naribano čokolado in posujemo s pinjolami. Odlično se k njim poda vaniljev sladoled.