ポレンタフライはこの古典的なポテトスナックの代替品であり、不健康な料理の健康的なバージョンが必ずしも美味しくないわけではないことを証明しています。ポレンタスティックはフライドポテトと同じくらい美味しく、皮はカリカリ、中心は柔らかいです。揚げるのではなく焼いて、フライドポテトのようにケチャップをつけて食べます。
Pomfrit ni slovenska jed, polenta pač. Združite priljubljeni おやつ in tradicionalno slovensko jed s tem, ko pripravite pomfrit iz polente. Gre za zdravo različico ocvrtega krompirčka, ki jo bodo vzljubili tudi najmlajši, ki sicer prisegajo na pomfrit.
続きを読む: Recept: Snickers z alkoholom
Pomfrit iz polente je v kombinaciji s panceto hrana za bogove, zato ta slastni prigrizek preprosto morate preizkusiti. Samega po sebi ali z dodatki.
Recept za pomfrit iz polente s panceto:
Sestavine za pomfrit iz polente s panceto:
- instant polenta
- 塩
- コショウ
- パルメザン
- パンチェッタ
- ズッキーニ
- アスパラガス
- češnjev paradižnik
- sezam (po želji)
- オリーブオイル
- kečap (za pomakanje, lahko tudi paradižnikova omaka ali katera druga pomaka)
Postopek priprave pomfrita iz polente s panceto:
Najprej v slani vodi skuhamo polento (razmerje zdrob : voda 1:3). Kuhano polento popopramo in vmešamo parmezan. Vse skupaj prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in poravnamo. Postavimo v hladilnik za cca eno uro, da se shladi in strdi. Če želimo zgolj polentin pomfrit, ohlajeno polento nato le še narežemo na paličice in jih za konec za hrustljavost na oljčnem olju popečemo z vseh štirih strani ter potresemo s sezamom. Če je krompirček iz polente kot priloga panceti, tedaj, ko je polenta v hladilniku, narežemo panceto, šparglje, bučke in češnjevce ter jih popečemo. Pa dober tek!