私たちが秋を愛する理由はたくさんありますが、その1つは最高の季節の食べ物を楽しむことです。私たちは、リンゴ、梨、プラムとカリカリの生地を組み合わせた甘いものが大好きです。街路で最初の焼き栗の香りが漂ってくると、本格的に秋が到来したことがわかります。
Drugo živilo, brez katerega si jesenske sezone ne predstavljamo je かぼちゃ. Oktober je v znamenju oranžne barve, in kamorkoli se obrnemo, nas obdajajo buče, tako v dekoraciji in prehrani. Buča se z lahkoto kombinira v vseh jedeh, od juhe do sladice, še posebej pa nam je všeč v naši najljubši jesenski pijači. Gre seveda za パンプキンスパイスラテ, torej kavo z dodatkom muškatnega oreščka in najboljših jesenskih začimb.
この投稿をInstagramで見る
これです okusna pijača je sinonim za vse čare jeseni in zato je tako oboževana. Povezana je s sončnimi dnevi in vsemi barvami jeseni, vonj po začimbah pa spominja na toplino doma. Kombinaciji okusov, ki vključuje kavo, buče, cimet, klinčke in muškatni orešček, se je res težko upreti, zato se je težko ustaviti le pri eni skodelici.
Sestavine za Pumpkin Spice Latte:
- skodelica kuhane kave
- skodelico mleka
- 3 žlice bučnega pireja
- ブラウンシュガー 大さじ1
- バニラエッセンス 小さじ2
- pol žličke mešanice začimb (cimet, muškatni orešček, ingver, piment, nageljnove žbice)
準備:
Bučni pire naredite tako, da bučo prerežete in jo očistite. Nato jo dajte v pečico na 200 stopinj, da se zmehča. Odstranite lupino, meso buče pa zmešajte v mešalniku, da dobite gost pire.
Pripravite kavo po želji in količino razdelite v skodelice. V kozici segrejte mleko in mu dodajte bučni pire, začimbe, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt. Močno mešajte, da postane zmes penasta. Nato prelijte v kavo, po želji lahko dodate stepeno smetano in dodatno potresete z začimbami.