Rižev narastek je ena izmed najbolj preprostih sladic – tako glede priprave kot glede sestavin. Pripravimo ga lahko kadarkoli, saj obstaja velika verjetnost, da naša kuhinja premore vse potrebno za peko. Preverite odličen recept za rahel rižev narastek in uživajte.
Pričarajmo si preproste, a sladke spomine na otroštvo in si pripravimo rahel rižev narastek.
Recept za rahel rižev narastek
Sestavine za rižev narastek:
- 250 g okroglozrnatega riža
- 砂糖 100g
- バニラシュガー 1個
- 卵 5個
- ひとつまみの塩
- 1 dl sladke smetane
- 1 l mleka
- パン粉
続きを読む: 「持ち帰り」ランチのための3つの簡単なレシピ
Postopek za rižev narastek:
Riž speremo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in stresemo v lonec, v katerega prej vlijemo mleko in sladko smetano ter stresemo vanilijev sladkor. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ko je riž kuhan, ga ohladimo in vanj vmešamo sladkor in rumenjake. Pazimo, da riž ni prevroč. Iz beljakov stepemo čvrst beljakov sneg in ga primešamo zmesi. Pekač namastimo in potresemo z drobtinami in nato vanj stresemo zmes, ki jo enakomerno razmažemo. Pekač položimo v pečico in narastek pečemo približno približno 30 minut. Če je zunaj zapečen in znotraj surov, nanj položimo alu folijo.