太陽の光と春が私たちにアイスクリームを食べさせています。でも気分転換に、30分で作れるアイスクリームケーキはいかがでしょうか?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. アイスクリームケーキ je nedvomno ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
原料
- 卵 3個
- バター 100g
- 砂糖 50g
- 食用チョコレート 200g
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- ココアパウダー
- ひとつまみの塩
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
準備
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!