春巻きというと、通常、中華料理や中華レストランへの訪問を連想しますが、特に春には、すぐに家庭のメニューの主役になります。彼らは何の理由もなくそのような名前を持っているわけではありません。気象的な春が到来したので、このレシピを試して中華春巻きを作ってみましょう。
Spomladanski zavitki so slastni zalogajčki, klasika kitajske kuhinje, ki jih boste, potem ko boste preizkusili ta recept, redno uvrščali na svoj jedilnik. Zavitke lahko pripravimo s katerokoli zelenjavo, z mesom ali brez njega in pri tem vključimo številne dodatke. Za spomladanske zavitke zato velja, da jih je toliko, kolikor je okusov oz. sestavin pri roki.
続きを読む: レシピ:ラザニアとパンケーキ
Zunaj že diši po pomladi, zato je skrajni čas, da po njej počasi zadiši tudi v kuhinji. In kaj je boljšega kot pomlad pozdraviti s spomladanskimi zavitki po kitajsko, ki jih lahko postrežemo kot predjed, glavno jed ali jed k solati?
Recept za spomladanske zavitke:
Sestavine za spomladanske zavitke po kitajsko:
生地の材料:
- listnato testo (namesto tega lahko pripravimo tudi tanke palačinke, ki pa jih spečemo samo na eni strani)
詰め物の材料:
- 12 dag sojinih kalčkov
- 玉ねぎ 1個
- ニンニク 1片
- malo zelja (priporočamo kitajsko zelje)
- malo sveže zelene
- 2 majhna pora
- 醤油 大さじ2
- 25 dag zmlete svinjine
- 油 大さじ2
- sol in poper (po okusu)
Postopek priprave spomladanskih zavitkov po kitajsko:
Vso našteto zelenjavo narežemo na trakce. Nato na olju prepražimo mleto meso, dodamo narezano zelenjavo in podušimo. Po potrebi dodamo nekaj vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, in ko je meso pečeno in zelenjava omehčana, zadevo ohladimo. V testo, razrezano na 10-centimetrske kvadrate (vzamemo po 2 lista skupaj, da se še držita), oz. na nepečeno stran palačinke damo žličko ali dve nadeva in zložimo v obliki kuverte; robove zalepimo z beljakom, da se med peko testo ne odpre (ob robovih naj ostane vsaj 2 cm praznega testa). Olje v ponvi segrejemo na 190 stopinj Celzija in spomladanske zavitke cvremo do zlato rumene barve. Preden jih postrežemo v družbi sojine make, jih položimo na papirnate prtičke, da ti popivnajo odvečno maščobo. Pa dober tek!