サクサクした自家製グラノーラは、近所の店の棚に並ぶ既製のグラノーラやミューズリーに代わる、健康的でおいしい代替品です。朝を快適に、そして健康的な朝食にするために、昼食までエネルギーを満たしてくれる栄養価の高い朝食のレシピをチェックしてください。
Čeprav je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, si zanj velikokrat ne vzamemo časa oziroma niti ne vemo, kaj bi zjutraj “na hitro” pojedli. Olajšajmo si izbiro in si v naprej pripravimo okusno domačo granolo…
Recept za hrustljavo domačo granolo:
原材料:
- 200 g ovsenih kosmičev
- 200 g koruznih kosmičev
- 100 g kokosovega masla
- 100 g mandljev
- 50 g orehov
- 50 g mletih bučnic
- 50 g posušenih brusnic
- 100 g medu
- ½ žličke cimeta
プロセス:
Pečico nastavimo na 150 stopinj. Maslo z medom raztopimo v kozici, premešamo in začinimo s cimetom. V večji posodi zmešamo suhe sestavine z izjemo sadja in jim nato primešamo tudi masleno mešanico. Dobro premešamo in vse skupaj stresemo na pekač, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo približno pol ure. Zadnjih deset minut dodamo tudi brusnice, granolo pa med pečenjem tudi nekajkrat premešamo. Pečeno granolo ohladimo in shranimo v kozarec za shranjevanje.