タンポポはキク科の非常に健康的な野生植物で、ビタミンA、C、カルシウム、カリウム、ナトリウムが豊富に含まれています。専門家は、この植物が腎臓、肝臓、消化器系の機能を刺激し、コレステロールを低下させ、血液を強化し、アレルギーに効果があると考えています。この記事では、咳や他の多くの病気に効く薬用シロップのレシピを紹介します。
Regratova rastlina se lahko uporablja od korenin do cvetov. Iz njene korenine se najpogosteje pripravlja čaj za pomoč pri prebavnih težavah. Regratova stebla veljajo za čistilce telesa, uravnavajo presnovo, čistijo kri in želodec. Znani pa so tudi po tem, da mleko, ki je v steblu, odstranjuje bradavice.
Zgodnje spomladanske regratove liste pa uporabljamo za pripravo solat. Užitni so tudi regratovi cvetovi, ki jih je najbolje nabirati opoldne, ko so najbolj odprti. Ti se najpogosteje uporabljajo za pripravo sirupa ali medu, ki ga lahko dodajamo različnim sladicam, ali pa ga pijemo samostojno kot sirup.Priprava domačega regratovega sirupa
Regrat naberite na travniku, ki oddaljen od ceste in onesneženega okolja.
原料:
– 200 gramov regratovih cvetov skupaj s steblom
– 2 limoni
– 1,5 litra tople vode
– 1 kg sladkorja
準備手順:
1. Stebla in cvetove regrata nasekljate in prelijete z vročo vodo.
2. Dodajte narezani limoni ali stisnjen limonin sok in vse skupaj kuhate na majhnem ognju približno pol ure.
3. Tekočino precedite , dodajte sladkor in kuhate še 15 minut.
4. Vroč sirup nalijte v sterilizirane steklenice ali kozarce in previdno zaprite. Shranjujte v temnem in hladnem prostoru.