FBピクセル

9月

Za Kras že dolgo vemo, da skriva kar nekaj odličnih kulinaričnih lokacij, v Dolu pri Vogljah pa se običajno le zapeljemo mimo Okrepčevalnice Ruj. Zakaj? Na prvi pogled nič kaj vpadljiva hiša ne privlači našega pogleda s ceste, a vendarle s tem delamo krivico tako sebi kot okrepčevalnici. Peter Patajec je glavni v ...

基本情報
住所
9月

Dutovlje
繋がり
スケジュール
vsak dan od 11. do 22. ure, torek in sreda zaprto
コンタクト
(05) 734 17 20

Za Kras že dolgo vemo, da skriva kar nekaj odličnih kulinaričnih lokacij, v Dolu pri Vogljah pa se običajno le zapeljemo mimo Okrepčevalnice Ruj. Zakaj? Na prvi pogled nič kaj vpadljiva hiša ne privlači našega pogleda s ceste, a vendarle s tem delamo krivico tako sebi kot okrepčevalnici. Peter Patajec je glavni v simpatični okrepčevalnici in njegov sloves seže še precej dlje kot samo ime okrepčevalnice, saj si je zaslužil laskavi naslov Delov kuhar leta 2007. Svojo kuharsko filozofijo sodobne kraške kuhinje odlično združuje s sezonskostjo. Vse je odvisno od sestavin iz bližnje okolice, zato nas bo lahko vsakič presenetil popolnoma drugačen jedilnik. A vendarle se drži nekaterih stalnic, po katerih je Ruj znan po celi Sloveniji in še dlje. Jetrna pašteta in marinirana račja prsa, ovčja in kozja skuta, špargljeve jedi v sezoni pa tudi raznorazne kombinacije mesa, zelenjave in svežih zeli. Za specifične ribje ali mesne jedi se je priporočljivo vnaprej naročiti, saj sestavine dobijo dnevno sveže in so odvisne tudi od dnevne ponudbe na trgu. Poseben poudarek pri Ruju je prav gotovo na lastnem zorenju mesa ter vegetarijanskih jedeh; ker pa noben obrok ni popoln brez ustrezne kapljice, je tudi vinska ponudba raznolika in primerna za katerokoli jed. Tobačni uživači pa bodo veseli velike izbire kakovost nih cigar, ki bodo zaključile kraško kulinarično razvajanje.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。