今、どの季節の果物や野菜を買うのが最適かわからないですか?料理のインスピレーションを探しているなら、タラ・オブレイディの『セブン スプーン: 毎日のお気に入りレシピ』が役立ちます。これらは彼が推奨する季節の食べ物であり、サツマイモを作るよりも興味深いものです。今月は買い物リストに書き留めておくと良いでしょう。
Oglejte si, katero sezonsko sadje in zelenjavo v knjigi “Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day” priporoča avtorica kuharskega bloga Tara O’Brady.
芽キャベツ
Zaradi hladnejšega ozračja brstični ohrovt v tem času nima tako zelo izrazito grenkega okusa. Tara O’Brady priporoča, da izberete brstični ohrovt čim bolj živahne barve in ga na hitro prepražite v ponvi s sezamovim oljem, česnom in sojino omako.
人参
Sezona korenovk in gomoljnic je pravi čas, da shrambo založite s korenjem in repo. Preprosto ju lahko pripravite v juhi ali pa popražite.
Brusnice
Brusnice, bogate z antioksidanti in vitaminom C, ne preprečujejo le vnetja sečil, ampak so primerne tako za k omakam z zelenjavo in k mesu kot pri pripravljanju slaščic in kruha. Ne nazadnje pa jih lahko namočite v alkoholu; zelo dobro se podajo k džinu ali vodki.
Por
Popečen por se odlično poda k jajcem, porova juha pa bo še posebno prijala ob hladnejših večerih. Najboljši je tisti s svetlo zelenimi listi in čim bolj belim koreninskim delom.
続きを読む: ジャガイモの皮を剥く最も早い方法は何ですか?
タマネギ
Čebula je jeseni in pozimi bolj zdrava kot na začetku leta. Tara O’Brady pravi, da ima v hladnejši sezoni leta debelejšo in temnejšo “kožo” in je zato bolj čvrsta ter vsebuje manj vode, zato je primernejša tudi za daljše kuhanje. Tenko nasekljano lahko pražite zraven mesa ali pa jo karamelizirajte, kar bo dodalo okus vsaki omaki.