FBピクセル

SladoLent 2016: 四旬節が再びスロベニア最大のストリート フード フェスティバルを開催します

SladoLent 2016

SladoLent は 6 年前の四旬節の周辺イベントでしたが、今日では SladoLent なしの四旬節を想像するのは困難です。したがって、SladoLent 2016 は、嵐の後のドラヴァ川のように、一流のシェフとマリボルのこの料理の祭典に集まる大勢の人々によって書かれた料理の物語の論理的な継続です。 2016 年 6 月 24 日から 7 月 2 日まで、27 名ものシェフがマリボルを再びスロベニアの食の首都に変えます。

重要な情報
いつ?
どこ?
Usnjarska ulica, Maribor
主催者
フェイスブックイベント
入場料
無料

近づいてきました SladoLent 2016, praznik, ki na najboljši možen način slavi ulično prehrano. Ulična hrana se je pri nas prijela kot riž na dno posode, če ga med kuhanjem preveč mešamo. Izborila si je svojevrsten status in postala pravi hit, a ne muha enodnevnica, kar ne nazadnje dokazujeta オープンキッチン in šesto leto zapored tudi SladoLent, največja promenada ulične prehrane v Sloveniji, ki bo tudi letos gostila velika imena slovenske kulinarike. Gostje bodo lahko izbirali med več kot 60 avtorskimi kulinaričnimi uličnimi kreacijami, ki jih bodo dopolnjevala vrhunska vina.

SladoLent 2016 je že v ''paci''.
SladoLent 2016 je že v ”paci”.

Čeprav se je finančna kriza tako kot v Festival Lent trdovratno kot packa rdečega vina v belo obleko zažrla tudi v SladoLent, pa ji ta ne more do živega. Kljub temu so nastale manjše spremembe. Težišče festivala se letos za ves čas seli v ”dnevno sobo” Maribora, to je na レオナ・シュトゥクリャ広場, SladoLent pa ostaja ob dravskem obrežju. In čeprav bodo z nami velemojstri kuhinje, za njihove jedi ne potrebujete rezervacije, ne posebne toalete.

Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.
Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.

SladoLent je neke vrste kreativna kulinarična platforma, kjer dajo chefi domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot. Na večer se bodo predstavili trije chefi, ki bodo lačnim gostom ponudili po dve avtorski jedi, za vina pa bodo zadolženi priznani domači vinarji (žlahtni ”big band” bo štel 24 izbranih slovenskih vinarjev). Novost je zvočna kulisa, saj bo imel vsak večer svojo glasbeno zgodbo.

続きを読む: Festival Lent 2016: že 24 let “lentanja” v Mariboru

Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!
Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!

Brbončice jedcev bodo znova na preizkušnji med 24. junijem in 2. julijem 2016, ko jih bodo razvajale jedi naslednjih chefov in chefinj. En trio bodo sestavljali Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB Restavracija) in Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), drugega ビネ・ヴォルチッチ (Monstera bistro), Uroš Štefelin (Vila Podvin) in イーゴリ・ヤゴディッチ (restavracija Strelec), ki jim bodo sledili David Vračko (Restavracija Mak), Andrej Kuhar (Vila Herberstein), Luka Košir (Gostišče Grič), Borut Jovan (Šentjur), Marko Pavčnik (Pavus – Grad Tabor), Damjan Fink (Gostilna na Gradu), Boštjan Pavli (Restavracija Harfa), Peter Kovač (restavracija Maxim) in Mišo Krojsl (Rožmarin). Okuse Gorenjske bo serviral Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), okuse Pohorja Lena Klinar in Primož Gregorič (Domačija Gora pod lipo), okuse Prekmurja Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh), okuse dolenjske kuhinje Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž) ter Ivan Kastelic (Dnevni bar pr’ Mrtinet) in Jure Tomič (Ošterija Debeluh in okuse Krasa in Istre Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič) ter Igor Peresson (Etna). Med novinci bodo Grega Rozman (Restavracije Lambergh), Mojmir Šiftar (Restavracija Skipass), Luka Gmajner (Galerija okusov) in Kristjan Anderlič (Restavracija Sedem). SladoLent bo potekal vsak večer od 19. ure do polnoči. Za posamezno jed boste morali odšteti 3.50ユーロ.

詳しくは

詳しくは:
フェスティバルレントシ

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。