SladoLent 2019 はいつ開催されますか?四旬節フェスティバルのドラヴァ プロムナードでは、9 回目となる SladoLent が開催されます。一流のスロベニア料理のプロムナードは 2011 年から開催されており、四旬節期間中は毎晩ドラヴァ川沿いの 3 つのオープン キッチンで開催されます。
SladoLent 2019 開催されます od 21. do 29. junija、 と 31 slovenskimi chefi, 67 srčki in 15 vinarji. V superkratkem času boste lahko preizkusili jedi vrhunskih chefov, in to za 4ユーロ.
Eden najboljših slovenskih chefov Janez Bratovž (JB restavracija) je na SladoLentu vsako leto zato: “… ker je to posebna izkušnja, saj v svoji restavraciji ne morem imeti takšnega kontakta z gosti, tukaj pa kuham in hkrati kramljam z njimi, vzdušje je res posebno, vsi uživamo, gostje v hrani, mi z gosti”. Za najboljšega mariborskega chefa Davida Vračka (Restavracija MAK) pa je SladoLent “… rokenrol, ker pridejo najboljši, ki v te majhne jedi vložijo veliko truda, znanja, spretnosti, domišljije, ustvarjalnosti, in to se dogaja sredi Maribora, med množico, ki hodi na Lent in vse to poskuša in uživa.”
Program 9. SladoLenta (vsak večer od 19.00 do 00.00)
21. junij
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono, 4 srčki)
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice, 3 srčki)
Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen, Smlednik, 2 srčka)
22. junij
Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, 2 srčka)
Davorin Verlič (City Terasa, Maribor, 1 srček)
23. junij
Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Andrej Kuhar (Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)
24. junij
Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)
Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)
Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)
25. junij
Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)
Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)
Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)
26. junij
Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
Jakob Pintar (TaBar, Ljubljana, 3 srčki)
Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)
27. junij
Ago Špacapan (Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
Daniel Sukič (Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
Ivan Kastelic (Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)
28. junij
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)
Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)
29. junij
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)
Denis Vrbnjak (Rožmarin, 1 srček) in Gregor Jager (Gostilna Maribor, 1 srček)
Nejc Dobaj (Fudo, Maribor, 1 srček)
詳しくは:
フェイスブック.com