FBピクセル

スロベニア人のマヤシュ・コティッチが最高の結果を残した

パスタの世界で最も重要なイベントであるワールド パスタ チャンピオンシップでは、21 人もの国際的に有名なマスター シェフが世界チャンピオンの輝かしい称号をかけて競い合いました。マヤシュ・コティッチは、スパゲッティの最薄といってもいいほどの僅差で1位を逃したが、うらやましい「銀メダル」を手にしてスロベニアに戻ってきた。

Ni vse ista pašta

Vsak zna skuhati testenine, boste rekli. Že res, saj, resnici na ljubo ne gre za posebno zahtevno kulinarično spretnost in po navadi je to ena izmed prvih jedi, ki se je naučimo pripraviti, saj testenine enostavno in hitro skuhamo v vreli slani vodi. Ali pač? Priprava popolnih testenin – takšnih, ki niso ne premehke ne pretrde, se ne sprijemajo skupaj, so ravno prav slane in pa spremljajoče omake, ki jih povzdignejo v kulinarična nebesa – to zahteva nekaj več. Kot vam bo potrdil vsak ponosni Italijan, gre pri testeninah za veliko več kot le za hrano. Pašta je ljubezen, strast, druženje z družino in prijatelji, obred, tradicija, ki se prenaša z roda v rod. In le redki kuharji uspejo pripravo testenin povzdigniti v umetnost.

Matjaž Cotič – ime, ki so ga testenine ponesle v mednarodni kulinarični svet

Eden od njih je Matjaž Cotič, vrhunski slovenski kuhar, ki si sedaj lahko med največje uspehe kariere prišteje tudi uvrstitev med najboljše 3 kuharje testenin na svetu. Matjaž je nekdanji član slovenske kuharske reprezentance, trenutno zaposlen kot vodja kuhinje v eni od ljubljanskih restavracij. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v pripravi testenin v Parmi je prepričal brbončice žirije s testeninami s kraškim in morskim pridihom ter na prestižnem tekmovanju zasedel drugo mesto.

Matjaž Cotič
Matjaž Cotič

Prvenstvo, četrto zapovrstjo, ki je potekalo pod pokroviteljstvom italijanskega proizvajalca testenin Barilla, se poklanja najljubši italijanski jedi na svetu in promociji italijanske gastronomske kulture. Organizatorji so ponosni, da testenine niso le ključna sestavina italijanske kuhinje, temveč tudi simbol močne povezave in dialoga med različnimi državami in kulturami. Dogodek gosti Akademija Barilla, mednarodni center posvečen italijanski gastronomski kulturi in srečevališče najbolj usposobljenih predstavnikov gastronomije in ljubiteljev italijanske hrane in kulture iz vsega sveta.

Barilla nadaljuje dolgoletno tradicijo najboljših

Podjetje Barilla je bilo ustanovljeno leta 1877 v Parmi. 130 let pozneje predstavlja ne le vodilno italijansko, temveč svetovno podjetje, simbol italijanskega znanja in tradicije. Uteleša italijansko strast in slog življenja, kulturo in umetnost in proizvaja eno najbolj cenjenih, raznovrstnih in okusnih jedi iz vsega sveta.
Matjaž Cotič je na različnih dogodkih z Barillo sodeloval že večkrat in tako postal neke vrste ambasador ‘ljubezni do testenin’ Barilla v Sloveniji.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。