Solata iz ajdove kaše je odlična spomladanska alternativa našemu običajnemu kosilu, saj njena glavna sestavina ni zgolj navadno hranilno sredstvo. Ajdova kaša je namreč veliko več kot to.
Ajdova kaša poskkrbi za odličen krvni obtok, znižuje previsok holesterol, deluje protivnetno, je odličen antioksidant in tako deluje kot idealno sredstvo pri boju proti rakavim celicam, je prava zakladnica vitaminov ter mineralov, ščiti pred boleznimi srca in izboljšuje delovanje jeter.
Zaradi specifičnega okusa in izgleda se ajdi, ki sicer izgleda kot žito, a uradno sodi med trave in v bistvu izvira iz Azije, veliko ljudi izogiba. S tem si izbirčneži vsekakor ne delajo usluge, saj ajda prekrasno deluje na naš organizem, ne vsebuje niti kančka glutena in je v bistvu izjemno priročna ter večnamenska. Je odlična glavna jed in priloga, iz nje pa lahko pripravimo tudi okusno spomladansko solato, ki odlično pripravljena z lahkoto nadomesti naše vsakdanje kosilo.
原材料:
• 200g ajdove kaše
• 塩
• コショウ
• オリーブオイル
• balzamični kis
• 1 rdeča paprika
• 1 zelena paprika
• 100g češnjevcev
• 100g čičerike
• 1 bučka
• 玉ねぎ 1個
• ニンニク 2片
準備:
Ajdovo kašo in čičeriko lahko skuhamo že v naprej, saj nas bosta le tako prijetno ohlajeni pričakali v hladilniku. Papriki, bučko in češnjevce narežemo na poljubno velike koščke. Korenje operemo in naribamo. Česen olupimo in temeljito sesekljamo, prav tako opran in osušen peteršilj. Vse sestavine primešamo ohlajeni ajdovi kaši, začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem in balzamičnim kisom.
ヒント:
V kolikor nam prija, bo マグロ solati dodala pomembne omega-3 maščobne kisline, v kolikor pa imamo raje piščanca, lahko na kančku olivnega olja popečemo na koščke narezana piščančja prsa, jih temeljito začinimo in posujemo po sveži solati. Dober tek!