これは今年最もトレンディなケーキです...そしてレシピがあります!確かに、本当に素晴らしく見えますね。
Za novi trend je zaslužna Adi Klinghofer iz Izraela, ki poleg teh tort ustvarja še druge odlične stvari. Čeprav deluje zelo zapleteno, je pravzaprav zelo preprosta.
Sestavine za torto leta:
生地の場合:
- 卵1個
- 115 g sladkorja
- ひとつまみの塩
- 55 g medu
- バター 60g
- 25 g mleka
- 330 g gladke moke
- ベーキングパウダー 大さじ1
クリームの場合:
- 卵黄 6個
- 1 l mleka
- 240 g sladkorja
- 60 g gladke moke
- 60 g gustina
- バター 90g
- strok vanilje
- 250 g sira maskarpone
- 400 g sladke smetane
Priprava torte leta:
Zmešajte jajce, sladkor, sol, med, maslo in mleko in segrejte, da se sladkor stopi. Primešajte moko s pecilnim praškom in dobro premešajte. Testo razdelite na 2 enaka dela. Prislonite želeno črko ali številko, ki ste jo naredili iz kartona in s pomočjo ostrega rezila izrežite črko/številko. Enako naredite z drugim delom testa. Pecite na 160 stopinj 10 minut.
Semena vanilje dajte v mleko in ga segrejte (naj bo vroče, a naj ne zavre). Rumenjake nad ognjem penasto umešajte s sladkorjem. Dodajte moko in gustin. Temu dodajte še polovico vročega mleka in neprestano mešajte. Odstavite z ognja in v vročo kremo dodajte maslo. Vročo kremo prelijte v drugo posodo in prekrijte s prozorno folijo tik ob površini kreme. Pustite, da se krema na sobni temperature ohladi. V ohlajeno kremo z električnim mešalnikom vmešajte sir maskarpone in z lopatico vmešajte stepeno sladko smetano. Napolnite brizgo in z manjšimi brizgi prekrijte številko. Pokrijte jo z drugim delom testa in še to. Dodatno lahko torto okrasite po želji. Pa dober tek.
Pripravo torte leta si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: