FBピクセル

料理学校でしか明かされない、料理長の秘訣

プロのシェフは、一般の人が知らないかもしれないかなりのトリックを袖で持っています。本当に美味しいステーキを調理するにはどうすればよいですか?丸鶏はいかがですか?記事では、料理学校だからこそ明かされる、料理長の秘訣を読むことができます。

Triki kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah:

Popoln steak

Za popoln steak morate paziti, da ga ne pečete mrzlega. Vsaj dve uri pred toplotno obdelavo ga vzemite iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo.

Odličen steak
Odličen steak

Sočno meso

Težko je pripraviti meso, ki je dovolj pečeno, hkrati pa ostane sočno. Pomaga vam lahko ta preprost trik: meso preprosto namočite v slanici. V tri kozarce vode dodajte četrtino kozarca soli in isto količino sladkorja. Meso namočite v slanico ter ga pustite v hladilniku za 8 ur.

Lahko krhko testo

Če želite narediti res lahko krhko testo, vzemite jajca in maslo iz hladilnika en dan prej.

Riba s hrustljavo skorjico

Ko pripravljate ribo na žaru, jo na tanko premažite z majonezo. Tako bo dobila hrustljavo skorjico.

Hrustljava riba
Hrustljava riba

Odlična kremna juha

Za bolj kremast okus zelenjavne juhe zelenjavo najprej popražite na olivnem olju. Nato jo skuhajte in zmiksajte.

Najboljše palačinke

Za boljše palačinke v maso dodajte dve žlici kisle smetane.

続きを読む: Recept: to je doma narejene Nutella!

Kislo smetano dodajte masi za palačinke
Kislo smetano dodajte masi za palačinke

Popolna jajca na oko

Za popolna jajca na oko se morate držati treh pravil: uporabiti morate ponev z debelim dnom, dodati dovolj masla ter peči na nizki temperaturi.

Hrustljava skorja na kruhu

Če kruh pripravljate doma, imate morda težavo, da je velikokrat premalo pečen ali pa preveč. To lahko popravite tako, da v pečico postavite posodo z vodo. Vlaga bo na kruhu naredila hrustljavo skorjico.

Pražena čebula

Za lepo praženo čebulo uporabite olje in maslo ter nujno dodajte sol. Slednja pomaga, da se čebula hitreje razpusti in jo nekoliko karamelizira.

Sladkor je lahko tudi začimba.

Sladkor lahko uporabimo tudi zunaj okvira sladic. Z njim lahko izboljšate paradižnikovo omako ali solato. Pazite le, da ne pretiravate.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。