FBピクセル

Turistična kmetija Breg

Zimski čas, čas kratkih dni in dolgih plaščev, hladnega vremena in toplih napitkov, smučanja in ... uživanja toplega sonca v Goriških brdih. Najraje se podamo proti Golemu Brdu, kjer v strmih klancih najdemo turistično kmetijo Breg, leta 2005 razglašeno za najlepšo slovensko turistično kmetijo. V ...

基本情報
住所
Turistična kmetija Breg
Breg pri Golem Brdu 3
ドブロ
スケジュール
ob petkih zvečer, sobotah in nedeljah
コンタクト
(05) 304 25 55

Zimski čas, čas kratkih dni in dolgih plaščev, hladnega vremena in toplih napitkov, smučanja in … uživanja toplega sonca v Goriških brdih. Najraje se podamo proti Golemu Brdu, kjer v strmih klancih najdemo turistično kmetijo Breg, leta 2005 razglašeno za najlepšo slovensko turistično kmetijo. V prijetnem okolju in le ob vikendih nas bo kar pogrelo, če se nam bo le uspelo prebiti prek strmega asfaltnega klanca, kajti pred kmetijo bomo le težko našli prostor za avto, ki ga bo potrebno pustiti malce nižje na bregu. Vzpon nam bo prav gotovo prebudil lakoto, zato se bomo brez težav prepustili priporočilom osebja, morda pa jih kar povprašamo po degustacijskem meniju, ki nam bo prikazal kulinarične razsežnosti Goriških brd. Mineštre nam bodo postregli na različne načine, obvezno moramo poskusiti bruskete s paradižnikom in domačim pršutom ali pa zagrizimo v ogromen njok, polnjen z aromatičnimi zelišči. Pri glavnih jedeh so v Bregu zelo dosledni glede mesnih okusov, ki jih pripravljajo z domačo zelenjavo. Briška prehranska tradicija so krompirjeve torte, sadni njoki ali tipične furlanske frike. Prav tako nam bodo teknili toč s pršutom in belo polento, cvrča ali golaž z belo polento. Če jih bomo obiskali v času kolin, nam bodo v Bregu postregli s čisto pravo markandelo s svežim domačim kruhom. Če nas vse to še ni ogrelo, zaprosimo za katero od žganj …

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。