Bližajo se prazniki in v tem času je kuhinji priročno imeti kakšnega asa v rokavu. To je imel v mislih tudi Dragan Marjanović, glavni kuhar Gostilnice in pizzerije Kaval, ki nas je na zadnji Kuharski akademiji CITY CHEF v letu 2015 oborožil kar s štirimi. Uživali smo v pripravi solate s hobotnico, kostanjevih njokov s kozicami in ribo, srednje pečenega govejega zrezka s pečenim krompirje ter sladko slano sladico in tako sezono 2015 zaključili v slogu. Manjkalo ni dobre družbe, niti dobre kapljice in uradne vode dogodka Jamnica.
Zastor je padel še nad eno kuharsko akademijo CITY CHEF (Kuharska akademija – CITY CHEF – decembrska praznovanja), s čimer je padel tudi zastor nad sezono 2015, saj je bila to zadnja v letošnjem tem letu. Tudi na zadnji akademiji, ki zopet potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens, smo zahvaljujoč kuharskemu velemojstru Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije カヴァル, brez katerega ne mine kuharska akademija CITY CHEF, dodobra razširili svoj repertoar kuharskega znanja.
Spretno in z obilico humorja nas je popeljal in angažiral pri pripravi hobotnice v solati, kostanjevih njokov z gamberi in ribo, pečenega krompirja in govejega zrezka ter sladice s kozjim sirom, ki je lepo zaokrožila tri urice druženja ob štedilniku. Ob hrani pa je naše brbončice razvajalo tudi različno vino in uradna voda dogodka ピット.
続きを読む: Pulse: Cooking Academy - CITY CHEF - イタリア料理
Recept: Hobotnica v solati
Sestavine za hobotnico v solati:
- hobotnica
- jušna osnova
- 月桂樹の葉 1枚
- 1 kozarec črnih/zelenih oliv
- paradižnik češnjevec
- ニンニク 2片
- 1/2 kg kuhanega krompirja
- オリーブオイル
- 塩とコショウ
- お酢
- パセリ
Hobotnico očistimo in jo kuhamo z jušno zelenjavo nekje od ene ure do ure in pol (odvisno od velikosti hobotnice), da se zmehča. Ko se hobotnica ohladi, jo olupimo in narežimo na kolobarje. Dodamo narezane olive in paradižnik, nasekljan oz. nariban česen ter na kocke narezan kuhan in že ohlajen krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, prelijemo z olivnim oljem ter dobro premešamo. Dodamo še kis, posujemo s peteršiljem in solata je pripravljena, da jo postrežemo.