FBピクセル

ヴァン ブリュレ: この季節に人気のホットワインのレシピ

Božični prazniki so pred vrati, kuhano vino ste letos skoraj gotovo že poskusili. Ampak ste poskusili Vin Brule, kuhano vino, ki je hit te sezone? Mi imamo recept in to je njegova skrivnost!

Vin Brule それはです posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂

Za Vin Brule je pomembna dobra mešanica začimb.
Za Vin Brule je pomembna dobra mešanica začimb.

原料

  • 1,5 litra rdečega vina
  • 3 palčke cimeta
  • 砂糖 250g
  • nekaj klinčkov
  • lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
  • malo muškatnega oreška
  • ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
  • 5 do 10 brinovih jagod
  • zvezdasti janež

準備

Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。