誰でもワインを飲むことができます。でも、正しい飲み方を知っていますか?ワインの飲み方をマスターするために、ワインの飲み方を完璧にするための役立つヒントをいくつか用意しました。ワインは高貴な飲み物なので、そのように扱わなければなりません。適切な温度から始まり、グラスの選択と正しい持ち方へと続きます...ここに、正しいワインの飲み方の小さな学校があります。
あなたが知っている kako piti vino? Seveda! Pa veste, kako ga piti pravilno? Tu pa se verjetno zatakne. Morda veste, v kakšen kozarec natočiti svetlo ali rdeče vino, a naredite usodno napako pri temperaturi vina. Morda znate kozarec držati pravilno, pa imate belo vino v kozarcu za rdeče. Treba je vedeti, da sta tako temperatura kot kozarec orodji, ki vinu omogočata, da pride do izraza. Belo vino se vedno toči pri temperaturi med 9 in 14 stopinj Celzija, rdeče pa med 15 in 20 stopinjami. Tudi kozarec naredi bistveno razliko in ni zgolj pripomoček, zato je še kako pomembno, da izberete takšnega prave oblike. Le za penino bi dali roko v ogenj, da vsi vemo, kakšen je: ozek in pecljat. Kaj pa za preostala mirna vina?
Ste vedeli, da je le v kozarcu iz čistega in tankega stekla mogoče doživeti vso žlahtnost in kakovost vina? 白ワイン zahteva kozarec z drobnim in daljšim pecljem (da toplota prehitro ne prehaja v vino) z višjo čašo v obliki tulipana. Tako morajo vonjave opraviti daljšo pot in ostanejo dlje časa v kozarcu. K temu pripomore tudi zožena odprtina. Kozarec za rdeče vino je po drugi strani trebušaste oblike (z mehkeje zaobljenimi stenami) in ima običajno večjo prostornino kot kozarec za belo vino, zato pa precej krajši pecelj.
続きを読む: ワイン摂取が健康にもたらす7つの効果
Kozarec za vino vedno napolnite največ 半分まで (rdeče vino) oziroma dveh tretjin (belo vino) in ga vedno držite za pecelj. Nikoli ga ne objemajte z rokami kot skodelico vroče čokolade. To je tako, kot bi na Lamborghinija pripeli tovorno prikolico. In preden vanj nalijemo vino, ga, čeravno je čist, splaknite z vodo, da se znebite vonjav, ki bi lahko posegle v okus vina. Za lažjo predstavo, kako pravilno piti vino, pa si oglejte poučen posnetek, ki vas bo do potankosti naučil, kako postati mojster pitja vina.
Bodite največji poznavalec pitja vina za martinovo!