FBピクセル

缶から飲むとき、私たちは皆間違ったことをしています。

Ali si vedel? To je napaka, ki jo mnogi delajo pri uživanju pijače iz pločevinke!

私たちは皆、缶ビールを大喜びで開け、缶が以前どこにあったかなど考えずに飲みます。私たちの手に届くまでの道のりはバクテリアと汚れで「舗装」されており、缶ビールは店の棚に届くまでその道を通っていきます。

V časih koronavirusa, ko vemo, da lahko na pločevinki virus ostane aktiven tudi tri dni, pa je previdnost še veliko bolj potrebna!

Prah, umazanija, iztrebki in ostanki živali ter bakterije in virusi so le nekateri od “prebivalcev”, ki jih najdemo na pločevinkah s pijačami, odkrivajo različni raziskovalni inštituti. Če želite zmanjšati tveganje za okužbo – tudi novim COVID 19 – morate pločevinko, še preden jo odprete in zaužijete pričakovani požirek, temeljito očistiti!

Kje je bilo vaše pivo in kdo se ga je vse dotikal?!

Tako, kot bi si umili umazane roke, preden zaužijemo hrano. Priporočljivo je, da pločevinko operemo z milom in vodo oziroma z detergentom za posodo. Če tega nimate pri roki in ste strašno žejni, vam bodo pomagala tudi razkužila ali antibakterijski robčki.

Analize pločevink kažejo, da so primerki iz avtomatov za pijačo še vedno nekoliko čistejši od tistih, ki jih kupujemo v trgovinah, zato so nekoliko varnejša izbira, zaželeno pa je tudi, da ne glede na izvor “pločevinke”, slednjo vselej očistimo, da se ne okužimo.

Ena najpogostejših bakterij, ki jih najdemo na pločevinkah, je 大腸菌, mikroorganizem, ki običajno živi v človeškem črevesju, vendar v primeru okužbe povzroča različne bolezni. Escherichia coli lahko povzroči tudi vnetje žolča, pljučnico, pa tudi sepso, zato je bolje, da to preprečite in operete pločevinko, kot pa da se morate zdraviti. V današnjih časih pa se na pločevinkah lahko nahaja tudi COVID 19!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。