FBピクセル

なんでみんな抹茶飲んでるの?

Matcha

健康的な食事に関する人気のインストラクターや専門家の多くは、必須の朝のコーヒーをより健康的な抹茶に置き換えています。秘密は何ですか?

Matcha je posebna vrsta japonskega zelenega čaja, ki ga Japonci pijejo ob posebnih priložnostih in pripravljajo na tradicionalen način. Matcha vendarle ni le čaj, saj ga najdemo tudi v obliki slastnega アイスクリーム, zdravega スムージー in hrustljavih francoskih makronov. Pudrast zeleni čaj, ki je lahko tudi sestavina pri peki, je zadnje čase dobesedno očaral vse, od nutricionistov in inštruktorjev joge, do poslovnežev, ki zjutraj namesto kave “za seboj” naročijo čaj matcha.

Matcha vsebuje veliko vitamina C in malce manj kofeina kot kava. Kot vsi zeleni čaji vsebuje tudi aminokislino L-teanin, ki poskrbi za sproščajoč občutek in hkrati poveča sposobnost koncentracije, vendar za razliko od ostalih čajev, pri pitju matcha čaja zaužijemo cele liste, in ne samo ekstrakta iz listov, s tem pa tudi veliko večjo količino antioksidantov, mineralov in vitaminov.

スムージー
スムージー

Priprava matcha čaja je zanimiva, saj se za pitje čaja uporablja posebna, večja skodela “chawan”, poleg te pa je pri pripravi dobro imeti še metlico iz bambusa “chasen”, s katero lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek značilne zelene barve. Pri doziranju uporabljamo posebno žličko iz bambusa “chashaku”, v poštev pa seveda pride tudi dobra stara čajna žlička.

V skodelico damo zvrhano dozirno žlico čaja, nato čez vlijemo 1 do 1,5 dl vroče vode. Z metlico nežno razpustimo čaj in nato s hitrimi gibi v obliki črke W mešamo tako dolgo, da dobimo napitek brez grudic z mehko peno na vrhu.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。