あなたはきっと、子供の頃、今ではお気に入りの特定の食べ物が嫌いだったことを覚えているでしょう。おそらくあなたも、その間に何が起こったのか、かつては見えなかったものをどうやって愛することができるのか、疑問に思ったことがあるでしょう。科学は、長年にわたって変化する味覚の認識が原因であることを発見しつつあります。
Zelo nenavadno je, kako nam hrana, ki nam ni bila všeč, lahko hitro postane okusna. Razlog se skriva v tem, da se okus v ustih z leti spreminja, pravijo raziskovalci. Erin Wathen, zdravstvena trenerka in svetovalka za hrano, pravi za EliteDaily, da se vsak človek rodi s približno 10.000 brbončicami, ki se vsaka dva tedna 彼らは向きを変えます. To obračanje pa lahko tudi pojasni, zakaj ste kot otrok bili bolj občutljivi na določene okuse in teksture v živilih, danes pa niste več, pravi Wathenova.
Naša ušesa, nos in grlo se z leti vse počasneje regenerirajo, kar lahko povzroči oslabljene sposobnosti okušanja. Ker ta oslabi, se nadležnega okusa, ko smo starejši, torej niti ne čuti več, pravi Wathenova. Poleg tega ima pomembno vlogo tudi 環境. Če živite v prostoru, v katerem ste nenehno izpostavljeni določeni hrani, vam ta lahko sčasoma pač postane všeč.