Verjetno je Soba sredi BTC Cityja, kjer lahko ob lepem vremenu posedamo zunaj na soncu, ena redkih oaz, kamor se lahko zatečemo med delovnim vrvežem. Na Aleji mladih, kot ji pravijo, so nas presenetili s še eno novostjo. V Sobo ne bomo hodili le kofetkat. Sredi maja so namreč v Sobi odprli nov solatni bar, kjer si lahko iz ...
街がとても混雑しているときもありますが、そのときは外の世界を忘れて緑の中で良い音楽を楽しめる、街の中心部の隠れた場所を探します。ジャズ クラブ ガジョは、長い間リュブリャナでよく知られたくつろぎの場所であり、リュブリャナ オペラのスロベニア作家協会の庭にあるサマー ガーデンは素晴らしいです...
Kako kot oblikovalec krmariš med idejo in formo? Oblikuješ formo le tisti vsebini, ki te prepriča?
V petindvajsetih letih sem se naučil, da ne delam forme za slabe vsebine. Če me pritegne vsebina, se ...
Maksimiljan, brat Franca Jožefa, cesarja Habsburške monarhije, je bil sredi 19. stoletja postavljen za mehiškega cesarja in si je ustvaril šesttisočglavo vojsko uvoženih vojakov - meksikajnarjev, med katerimi je bilo tudi mnogo slovenskih fantov. Danes se o tem ne govori veliko, spomin nanje pa še živi, ...
Kljub malce slabemu slovesu ljubljanskih Fužin je mogoče prav tam, na koncu Fužin, najti prijeten kotiček, kjer lahko preživimo aktivne urice s svojimi malčki ali pa posedimo na vrtu in v miru spijemo kavico. Peter Maver je lastnik bara Sombrero, ki bo letos praznoval že deseto obletnico delovanja. Kljub temu da v Sombreru ...
Movie Caffe je tisti družabni kotiček v spodnjem delu ljubljanskega Koloseja, kjer se po premierah zbirajo igralci in kjer je pred in po filmskih predstavah najbolj živahno. Kako tudi ne, saj je ambient s filmsko tematiko naravnost ustvarjen za filmsko vzdušje. Po stenah si sledijo utrinki iz najbolj kultnih filmov in ...
Leto 1999, april je bil. Takrat se je začelo v postojnskem Avio pubu s free drink fešto, ki je zaznamovala začetek delovanja danes ene boljših picerij na Postojnskem. Robi in Ana, ki danes skupaj z Valterjem vodita lokal, sta se že prej ukvarjala z idejo o lokalu ob letališču in letos mineva deset let, odkar ...
Ni ga Kamničana, ki ne bi poznal človeka, ki je rešil kamniško kavarnarstvo. Florjan Mlakar, poznani kamniški kavarnar galantnih manir, je dvajset let, do lani, svoje goste vabil v znamenito kamniško Veroniko. Lani pa je po spletu dogodkov ostal brez svoje priljubljane centralne kavarne, a je hitro začel ...
Ah, kaj bi dal človek, da bi tu gori, na celini našel dobro morsko hrano. Pa ne tisto, visokokulinarično, cenovno zasoljeno in z morsko ponudbo skrito med visoko kulinariko. Ne, tisto pravo vzdušje hočem, ribje oštarije dol ob morju, kjer ne opletajo z umetelnimi dodatki ribam, ampak jih pripravijo tako, kot se ...