Leto 1999, april je bil. Takrat se je začelo v postojnskem Avio pubu s free drink fešto, ki je zaznamovala začetek delovanja danes ene boljših picerij na Postojnskem. Robi in Ana, ki danes skupaj z Valterjem vodita lokal, sta se že prej ukvarjala z idejo o lokalu ob letališču in letos mineva deset let, odkar ...
Ni ga Kamničana, ki ne bi poznal človeka, ki je rešil kamniško kavarnarstvo. Florjan Mlakar, poznani kamniški kavarnar galantnih manir, je dvajset let, do lani, svoje goste vabil v znamenito kamniško Veroniko. Lani pa je po spletu dogodkov ostal brez svoje priljubljane centralne kavarne, a je hitro začel ...
Ah, kaj bi dal človek, da bi tu gori, na celini našel dobro morsko hrano. Pa ne tisto, visokokulinarično, cenovno zasoljeno in z morsko ponudbo skrito med visoko kulinariko. Ne, tisto pravo vzdušje hočem, ribje oštarije dol ob morju, kjer ne opletajo z umetelnimi dodatki ribam, ampak jih pripravijo tako, kot se ...
どの環境がよりインスピレーションを与えてくれますか。ワークショップに参加する子供たちのグループ、または興味深い廃棄物のある粗大廃棄物でしょうか?時々、子供や大人のグループがとても興味深く、面白い動きが起こります...
Tam kjer murke cveto, tam kjer ptički pojo je legendarni napev Avsenikov, pod hribi, kjer murke res cveto, pa lahko najdemo picerijo Murka, ki leži prav blizu mekinjskega samostana, od koder se nam odpira prelep pogled na okoliške Kamniško-Savinjske Alpe. Milenko, lastnik picerije, že dolgo skrbi, da njegovi gostje ...
Absint, mistificirani zeleni opoj, za šibke poguben, za močne pa vrata v sosednji svet, je močna in aromatična žgana pijača z visoko vsebnostjo alkohola. Zaznamuje jo mističnost, s katero so jo zaznamovali francoski umetniki, in prepoved prodaje v osemdesetih letih, v sodobni Ljubljani pa jo najbolj zaznamuje pojav z ...
Cult je postal širše znan, ko se je z vašim kolesom domov odpeljal predsednik Bush. Kakšna je predzgodba?Začelo se je pred dvanajstimi leti v majhni idrijski kolesarski trgovini Čuk. V tistih časih je bilo težko kupiti dobro gorsko kolo. Bolj enostavno je bilo iti v Italijo po ...
V prestolnici smo bogatejši za prvi skandinavski bar Pri Larsu. Na Gornjem trgu v Stari Ljubljani je Norvežan Lars Jenssen izpolnil svoje dolgoletne sanje in odprl lastni bar. Splet okoliščin je botroval, da je le tega odprl prav v Ljubljani. V Londonu šolani sommelier in mešalec koktajlov ima poseben ...
"Od nekdaj domžalske so torte slovele, a boljše od Lenčkove, bilo ni nobene." Parafraza Prešernove pesmi prav lepo opiše domžalsko tradicijo slaščičarstva, ki sega pri Lenčku že v 29. november leta 1938, ko je Janez Lenček odprl prvo slaščičarno v Domžalah. Takrat še v hiši ...