어번 스팟
"Od nekdaj domžalske so torte slovele, a boljše od Lenčkove, bilo ni nobene." Parafraza Prešernove pesmi prav lepo opiše domžalsko tradicijo slaščičarstva, ki sega pri Lenčku že v 29. november leta 1938, ko je Janez Lenček odprl prvo slaščičarno v Domžalah. Takrat še v hiši ...
Bogenšperk, eden najlepših in tudi najlepše ohranjenih slovenskih gradov, je leta 1672 kupil Janez Vajkard Valvasor, in če bi vedel, da se danes grad ponaša tudi z grajsko krčmo, bi jo prav gotovo v gradu odprl že v svojih časih. Danes je grad idilična izletniška točka ter kraj, kjer je že ...
Vsakdo, ki vsaj malo prisega na pice, dobro ve, da se največja skrivnost pri dobri pripravi tovrstne hrane skriva v kakovosti testa. Tomažu Hrovatu, ki se je pred dobrim desetletjem odločil, da bo domačijo na Gori pri Komendi preuredil v gostinski lokal, tovrstnih izkušenj zagotovo ne manjka, saj se je že kot otrok je v ...
Se še spomnite dobrih starih menz, kjer so nam gospe z mrežico v laseh in tistimi, spredaj odrezanimi čeveljci z veliko zajemalko postregle "dnevno specialiteto", ki je imela vsak dan enak okus? Dandanes tudi restavracije za množice niso več, kar so bile in se povzpenjajo malce višje po kulinarični lestvici. V ...
Kako smo le tako enostranski! Levičarski, bi lahko rekel, saj se prepogosto ustavljamo le v slovenskih kulinaričnih hramih vzhodno od Geossa. Pa toliko neverjetne hrane nas čaka prav na desni meji naše kokošje domovine. Brežice, za marsikoga pozabljeni del kulinarične Slovenije pa skriva kulinarično prvo ligo. V ...






