일반적인 식탁용 소금은 단순한 향신료가 아닙니다. 음식에 소금을 넣는 것 외에 소금을 어디에 사용할 수 있나요?
Če obstaja eno živilo, ki ga morate vedno imeti v kuhinji, je to zagotovo sol.
Eno najcenejših in najpotrebnejših živil je poleg izboljšanja okusa jedi mogoče uporabiti na različne načine, predvsem pri vzdrževanju gospodinjstva.
Poglejmo nekaj alternativnih načinov uporabe kuhinjske soli.
Uporabite sol za piling za obraz
Zmešajte sol in nekaj olja za obraz, ki ga uporabljate, ter z nežnimi in krožnimi gibi masirajte kožo obraza. Nato ga sperite z mlačno vodo in očistite obraz kot običajno.
Odmašite odtoke s soljo
Za naravno čistilo za odtoke zmešajte sodo bikarbono in sol ter potresite po odtoku. Nato prelijte s kisom in pustite cca 10 minut, da začne delovati.
Očistite zažgane ponve in lonce s soljo
Če se vam je posoda med pripravo jedi zažgala, mesto, kjer so vidne sledi, nasujte s soljo, dodajte vodo in pustite stati deset minut. Nato vodo segrevajte, dokler ne zavre, nato pa ostanek obrišite z gobo.
Operite kuhinjske gobice s soljo
Če želite svoji kuhinjski gobici podaljšati življenjsko dobo, jo dajte v posodo, napolnjeno z vodo in malo soli. Potisnite jo v vodo, nato posodico postavite v mikrovalovno pečico in po nekaj minutah bo kot nova!
Hitreje ohladite pijačo s soljo
To je popoln trik za vroče poletne dni! Za hitro ohladitev pijače jo postavite pod led in po ledu posujte sol. Zaradi soli se bo led hitreje stopil, kar pomeni, da se bodo pijače veliko hitreje ohladile.
S soljo očistite iz površine razbito jajce
Vsakdo, ki mu je kdaj padlo jajce, ve, kakšna muka je čiščenje površin po tem. Da prihranite papirnate brisače in si prihranite živce, to tekočino prelijte s soljo, počakajte, da se jajce strdi, nato pa madež v eni potezi obrišite s krpo.