fbpx

85. Tradicionalna Slanikova pojedina

Kulinarična razstava in tekmovanje Za prešernim pustom nastopi čas odrekanja, post. Začne se s pepelnično sredo in traja 40 dni, vse do velike noči. V zvezi s pepelnico je na slovenskem podeželju še ohranjenih nekaj slikovitih šeg. Po mestih pa so se v začetku 20. stoletja ...

중요한 정보
언제?
어디?
Grand hotel Union, Ljubljana, Ljubljana
조직자
페이스북 이벤트
입장료
입장료는 무료입니다.

Kulinarična razstava in tekmovanje

Za prešernim pustom nastopi čas odrekanja, post. Začne se s pepelnično sredo in traja 40 dni, vse do velike noči. V zvezi s pepelnico je na slovenskem podeželju še ohranjenih nekaj slikovitih šeg. Po mestih pa so se v začetku 20. stoletja uveljavile tako imenovane slanikove pojedine, na katere so vabile vse bolj znane gostilne. Riba, še posebej ne najbolj cenjen slanik, je pač postna jed. Največja in najbolj čislana je kmalu postala slanikova pojedina v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, ki je že od leta 1908 organizirana kot velik kulinarični dogodek.

Tudi prihajajoče kulinarične razstave kuharskih mojstrovin, narejenih iz različnih sladkovodnih in morskih rib ter morskih sadežev, ne gre zamuditi.

Poleg kulinarične razstave bo potekalo tudi tekmovanje, na katerem bodo sodelovali  kuharji iz vseh koncev Slovenije, ki  bodo  ustvarjali  različne kulinarične mojstrovine.

85. Tradicionalna Slanikova pojedina s kulinaričnim tekmovanjem se bo zgodila na pepelnično sredo, 17. februarja 2010 med 11. in 17. uro v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani.

Kulinarične specialitete bodo tudi na pokušino v »a la carte« in »take away« ponudbi. Posebej pa priporočamo »Kulinarično avanturo – hladno topli bife « pod taktirko Janeza Dolšaka, šefa kuhinje Grand hotela Union.

 

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.