피크닉을 준비하기로 결정하면 일반적으로 야채 및 빵과 함께 čevapčiči, 가금류, raznjiči 및 핫도그가 메뉴에 있습니다. 새로운 것을 시도해 보는 것은 어떨까요? 그릴에서 다양한 요리를 준비할 수 있습니다.
Kuharski mojstri ne bi bili mojstri, če ne bi znali pripraviti specialitet, za katere navadni smrtnik ni še niti slišal. Če boste upoštevali njihove nasvete, pa se lahko tudi v prelevite v prave gurmane in svoj piknik popestrite s prav posebnimi jedmi. Poglejmo, s katerimi.
Ostrige
Priljubljena vrsta školjk je kot nalašč za peko na žaru. Razprite njihovo lupino in jih začinite s papriko, česnovimi stroki, koriandrom, maslom in limoninim sokom.
Piščančja pizza
Ali si predstavljate, kako je videti piščančja pizza? Namesto testa uporabite piščančja prsa, v katera zavijete paradižnik, mocarelo, salamo in olive, seveda pa lahko pri izbiri sestavin pokažete tudi nekaj ustvarjalnosti.
Piščančji srčki
https://www.instagram.com/p/BgSt7j3APBY/?utm_source=ig_embed
Kdo bi si mislil, da je za peko na žaru primerna tudi drobovina. Srčke pripravite kot nabodala in jih začinite s sojino omako, česnovim in ingverjevim pirejem, sladkorjem, čilijem in limetinim sokom.
Prepelica
Prepeličje meso je primerno za žar, saj je njegova priprava hitra, obenem pa ob peki ostane sočno. Priporočamo, da ga marinirate z repičnim oljem, česnom in parmezanom.
Banane s slanino
https://www.instagram.com/p/BUZtLu0Fw8X/?utm_source=ig_embed
Nekoliko nenavadna kombinacija, ki pa je gotovo vredna poskusa. Kos banane ovijte s slanino, pri čemer si pomagajte z zobotrebci. Na gotovo jed nanesite še nekaj čilija, javorjevega sirupa in soli.
Jegulja
Pred začetkom peke jegulje je treba odstraniti njene kosti, nato pa jo narezati na manjše dele in natakniti na nabodalo. Začinite jo z riževim žganjem, sojo in sladkorjem.
Hobotnica
Priprava hobotnice vam bo vzela veliko časa, saj se more ta morska žival peči počasi. Po koncu dolgotrajnega postopka jo okrasite z limono.
Volovje srce
Sprva odstranite maščobo in zgornji del prekata ali pa ta del priprave prepustite svojemu mesarju. Nato srce začinite z limonsko travo, ribjo omako, čilijem in česnom. Pečeno bo že po nekaj minutah.
Piščančja koža
Morda se sliši nekoliko nenavadno, a piščančja koža je še kako užitna. Marinirajte jo v ribji omaki, ki ji dodajte še nekaj sojine omake in belega popra.