fbpx

Apericena: nova oblika druženja v kateri uživa vse več mladih

사진: 엔바토

Ko ste v Italiji, se morate prepustiti najljubšima obredoma kulinarike: aperitivu in apericeni. Ti dve tradiciji utelešata elemente, ki jih obožujejo vsi, ki obiščejo Italijo.

Že od nekdaj velja, da popolna kombinacija zelišč in alkohola odpre brbončice 그리고 spodbudi apetit. Zato se je v kavarnah pojavil obred druženja imenovan – aperitiv. Medtem ko ta v ospredje postavlja druženje ob pijači, pa se v zadnjih letih pojavlja trend – apericena. Gre za mešanico druženja s pijačo, prigrizkom in sprostitvijo.

Tako kot je 브런치 – hibrid med zajtrkom in kosilom popolnoma osvojil svet, se zdi, da gre po istih stopinjah apericena – hibrid med aperitiva in večerje. Zdi se, da gre trend v smeri neformalnih in preprostih druženj, ki ga spremljajo sproščeni prigrizki, požirek dobre pijače in zabava. Ta trend smo si sposodili od Italijanov in je vse bolj priljubljen tudi pri nas.

Apericena v Italiji

V italijanskih restavracijah in barih med 18. in 20. uro, poleg pijače po redni ceni dobite tudi nekaj, kar je enostavno prigrizniti. Prigrizki se razlikujejo glede na lokacijo – najpogosteje pa so to mini sendviči, palčke, krožniki s sirom in pršutom, olive ali mini pice. Najpogostejše pijače so vino, penina in različni lahki koktajli, kot je Aperol Spritz.

Kako doma pripraviti tovrstno druženje

Apericena druženje vključuje majhne prigrizke kot so: siri, pice, pršut, palčke, oreščke, sadje, ki jih postavite na različne pladnje. Predvsem je pomembno, da prevladuje italijanska hrana. Za popolno druženje morate pripraviti različne koktajle in lažje pijače, kot je penina, dobrodošlo pa je tudi pivo. Ležeren ton in preprostost bosta pripomogla k temu, da bo to druženje takšno, kot mora biti – sproščeno in udobno.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.