이번에는 손님을 황홀하게 만들 훌륭한 크리스마스 칵테일로 손님을 놀라게 해 보는 것은 어떨까요? 여러분의 편의를 위해 몇 가지 레시피를 준비했습니다. 이것은 당신과 당신의 손님 모두에게 깊은 인상을 줄 최고의 크리스마스 칵테일입니다.
Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:
Mojito Beli božič
성분:
- 라임 1개의 주스
- 8 lističev mete
- 설탕 1스푼
- 화이트 럼 2테이블스푼
- 코코넛 럼 1테이블스푼
- ¼ skodelice kokosovega mleka
- 광천수
준비:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.
Koktajl Zimska pokrajina
성분:
- 30 ml kokosove kreme
- 45 ml vaniljeve vodke
- 45 ml čokoladnega likerja
- 얼음
준비:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.
Koktajl Harvest Sparkle
성분:
Za medeni sirup:
- pol skodelice medu
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- 오렌지 주스 1컵
Za koktajl (18 kozarcev):
- 2 ¼ skodelice viskija
- 1 ½ skodelice medenega sirupa
- 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
- 9 vejic rožmarin
준비:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.
Koktajl mimosa s kremnimi malinami
성분:
- 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
- 설탕 ¼컵
- 휘핑크림 1컵
- 1 steklenica penečega vina
- sveže maline za okras
준비:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.
Martini s čokolado in meto
성분:
- 1 skodelica čokoladnega mleka
- 45 ml čokoladnega likerja
- 22 ml metinega likerja
- zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras
준비:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.
Koktajl z ombre učinkom
성분:
- 1 skodelica svežih robid
- 설탕 1컵
- 물 1컵
- 4 vejice svežega rožmarina
- 1 steklenica šampanjca
준비:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.