fbpx

한나

Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta ...

기본 정보
주소
한나
Tbilisijska 85
류블랴나
연결
일정
od ponedeljka do petka od 11. do 22. ure, sobote od 12. do 21. ure, nedelja in prazniki zaprto
연락하다
(01) 256 14 02

Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta 2000. Adamljetova kuhinja predstavlja neke vrste preobrazbo tradicionalne slovenske kuhinje. Poudarek je na lahkotnosti jedi, ki so v izvirniku za naše želodčke lahko zelo naporne, predvsem pa je pomembna izbira sestavin, kajti brez dobrih sestavin se lahko še tako dober koncept jedi popolnoma pokvari. Ob teh predpostavkah nam bo torej gotovo prijal izbor jedi po naročilu ali z menijske ponudbe. Poskusiti moramo nekatere zanimive okuse, kot so lignji, polnjeni z bakalarjem, ali prekajeno postrv z jabolki za predjed. Morda se na začetku raje odločimo za toplo rižoto z rumeno bučo in zeliščnim sirom, pri juhah pa ne moremo zgrešiti s koruzno kremno juho s kraljevim rakom. Mesna ponudba je raznolika, od fazana z brstičnim ohrovtom in tartufi, prek gosjih jeter z mandlji v pomarančni omaki, vse do različnih govejih in žrebičkovih mesnih krožnikov. Tudi ljubitelji morskih jedi bodo lahko zadovoljni z na različne načine pripravljenimi svežimi ribami, tuninimi steaki ter raki. Obvezno povprašajmo tudi za jedi iz sezonske ponudbe.

Next
Ruj

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.