생강은 요리에 건강하고 맛있는 첨가물일 뿐만 아니라 향기로운 괴경도 우리의 웰빙과 아름다움에 유익한 영향을 미칩니다. 생강이 최고의 미용 동맹이 되어야 하는 몇 가지 이유는 다음과 같습니다.
생강 je magična rastlina, ki je priljubljena predvsem zaradi izjemnih prehrambenih in zdravstvenih lastnosti. 생강 je popularen tako v alternativni kot tudi klasični medicini, z njim pa radi eksperimentirajo tudi kuharji povsod po svetu. 생강 pri Kitajcih velja za zdravilo za sto bolezni, od nekdaj pa z njim lajšajo zdravstvene težave tudi v Indiji. Pomaga pri slabi prebavi, zgagi, in slabosti, stimulira krvni obtok, pomaga pri vnetju grla in ima antiseptične lastnosti, kar pomeni, da deluje antiinflamatorno. Zaradi svojih pozitivnih lastnosti je čedalje bolj popularen tudi pri nas, in to ne samo v kuhinji ter v čaju proti prehladu, ampak tudi pri negovanju našega telesa od znotraj.
Hujšanje
Ingverjev čaj ne pomaga zgolj pri lajšanju prehlada, ampak pomaga tudi pri izgubljanju kilogramov, saj odganja signale lakote in našemu organizmu daje občutek sitosti. Prav tako spodbuja presnovo. Priporočljivo je, da skodelico čaja spijemo do 15 minut pred obrokom. Ingverjevemu čaju lahko za še boljši učinek dodamo limono in med pa tudi cimet, ki skupaj z ingverjem tvorijo zdravilno bombo, ki izboljša imunski sistem, telesu zagotovi veliko mero vitaminov, pomirja in deluje antiinflamatorno. V pol litra vrele vode dodamo 1,5 žlice naribanega ingverja in na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Ko se čaj ohladi, mu dodamo 2 žlici medu, sok polovice limone, ščepec cimeta in po želji nekaj kock ledu.
항산화제
Ingver vsebuje veliko mero antioksidantov, ki iz naše kože odstranjujejo strupene snovi in pospešujejo prekrvavitev ter tako uspešno zavirajo staranje.
Sijoča koža in močni lasje
Ohlajen ingverjev čaj lahko uporabljamo kot osvežilni tonik za kožo, ki zagotovlja sijočo in zdravo polt. Svež ingverjev sok blaži opekline, koren pa zmanjšuje tudi neprijetno izpadanje las.