fbpx

오징어를 부드럽고 맛있게 만드는 방법

사진: 엔바토

일류 셰프들이 레스토랑처럼 부드럽고 맛있는 오징어를 손질하는 방법을 알려줬다.

Lignji so marsikomu najljubša vrsta morskih sadežev, vendar se izogibajo njihovi pripravi, saj lahko postanejo med termično obdelavo preveč trdi oziroma “čigumasti”.

Obstajajo preprosti triki, ki jih uporabljajo profesionalni kuharji, s katerimi so lignji vedno mehki, skoraj popolni. Pred vami so nasveti, kako narediti lignje okusne in mehke lignje.

쇼핑

Poiščite lignje, ki imajo čvrsta, sijoča ​​bela telesa, in ne kupujte tistih, ki imajo roza ali vijoličen odtenek. Manjši kot so, mehkejša je tekstura in mehkejše je meso.

사진: 엔바토

Potolčite jih

Da se lignji zmehčajo, jih večkrat na vsaki strani narahlo potolcite s kuhinjskim kladivom, vendar pazite, da ne “sesekljate” lignja.

Rezanje

Ko lignje očistite, jih narežete na kolobarje ali trakove, lovke pustite cele ali pa jih prepolovite, če so prevelike. Za izdelavo kolobarjev lignje prečno prerežite na želeno debelino. Za izdelavo trakov zarežite po vidnem šivu, ki poteka vzdolž telesa, nato ga odprite kot knjigo in prerežite.

준비

Lignje večinoma prodajajo že očiščene. Za vsak slučaj s prstom preverite, da noben del ni ostal neočiščen. Operite jih pod curkom mrzle vode, nato pa jih posušite s papirnatimi brisačami, in sicer s hitrimi potezami, da se ne sprimejo.

Cvrtje

Ko jih cvrete/ocvrete, ne pozabite, da lignji potrebujejo zelo kratko toplotno obdelavo približno 2 minuti v veliki količini zelo vročega olja, ki naj jih popolnoma prekrije. Če jih pražite dlje časa, bodo postali suhi in žilavi.

사진: 엔바토

요리

Pri kuhanju pa so stvari povsem drugačne – dlje, ko jih kuhate, mehkejši bodo. Pri tem je priporočljivo, da je ogenj šibek do zmeren, minimalni čas pa je 35 minut.

Peka

Če jih boste pekli, uporabite zelo malo maščobe. Ko se zapečejo na eni strani, jih za kratek čas obrnite še na drugo stran. Celoten postopek naj ne traja več kot 4-5 minut.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.