fbpx

사람들이 길게 한 시간 동안 모여서 기다리는 도넛

The Doughnut Vault, majhna ''krofarnica'' na majhnem vogalu majhne ulice v Chicagu izdeluje krofe, za katere se je treba že zgodaj postaviti v vrsto.

Pozabite na cupcakes-e (kolačke), sedaj so najbolj vroč kulinarični posladek – krofi! Krofi so nekaj najbolj običajnega in tradicionalnega in morda ravno zato – čeravno nimamo babice, ki bi nam cvrla sveže – je tako težko najti dober krof. Če si že pri nas res dober kupljen krof zasluži aplavz, kaj je šele v Ameriki. A izziv rodi presežke in eden izmed njih je The Doughnut Vault.

The Doughnut Vault je majhna ”krofarnica” na majhnem vogalu v Chicagu, kjer krofe cvre glavni in slavni slaščičar Patrick Addison. Vsak dan sveže in vsak dan samo od 800 do 1000 kosov. Prodajati jih prično zjutraj in ko poidejo, svoja vrata The Doughnut Vault zapre do naslednjega jutra, običajno je to že pred dvanajsto.

In kaj je tako posebnega na teh krofih? Zagotovo k priljubljenosti nekaj doda tudi dejstvo, da se je treba potruditi, da ga dobimo v roke. A vendarle gre za 미술품, gre za nebesa z luknjo, kot so nekje zapisali. Vsako jutro cvrejo sveže in vsak teden ponujajo šest različnih okusov in eno dnevno ponudbo. Pri samih okusih, kot pravi Addison, ne gredo v ekstreme in ostajajo pri klasiki, kjer so uspešni. No, pa vendarle so pistacijeva ali kostanjeva glazura, ingverjevo testo, dodatek kokosa, ananasa in mandljev nekaj več kot klasičen krof z marelično marmelado.

핸드폰 The Doughnut Vault nima, ima pa spletno stran, Twitter in Facebook, kjer Addison stranke redno obvešča o gneči pred trgovinico in ponudbi. Trenutno je na njihovi spletni strani zapisano, da naslednji teden delajo bučkine krofe vsak dan in vedno znova. Tudi vas mika, da bi odleteli po enega?

추가 정보

추가 정보:
thedoughnutvault.tumblr.com

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.