류블랴나 옆에 있는 류블랴나의 전통, 류블랴나의 코델예보에 있는 우리는 류블랴나에서 매우 다양한 종류의 생선 요리와 신선한 생선을 제공하는 오랜 전통을 지닌 여관을 발견합니다. 여름철에는 약 100명의 손님을 수용할 수 있는 아트리움 정원에서 즐거운 시간을 보내실 수 있습니다. 생선은 다양한 방법으로 준비됩니다. 감자와 함께 구워집니다.
Ob Ljubljanici 24
류블랴나
TRADICIJA V LJUBLJANI Ob Ljubljanici, na Kodeljevem v Ljubljani, najdemo gostilno z dolgoletno tradicijo in z zelo raznolikim izborom ribjih jedi in svežih rib v Ljubljani. V poletnem času vas bodo pogostili v atrijskem vrtu, kjer lahko sprejmejo okoli sto gostov. Ribe pripravljajo na različne načine: skupaj s krompirjem jih pečejo v soli ali v pečici, ponudijo vam lahko kuhano ribo (lešo), hišna specialiteta pa so ribe, pečene na odprtem žaru, kjer jim kot gorivo služi les vinske trte. Dnevno so pri Krpanu na voljo sveži kovač, divji brancin, divja orada, romb, škarpena, zobatec, občasno pa tudi morska žaba, morska lastovka, pic in še kakšna specialiteta, ki se kdaj pa kdaj ujame v ribiško mrežo. Poleg klasičnih ribjih jedi pripravljajo tudi morske poslastice, kot so hobotnica v solati po dalmatinsko, sipa v solati s paradižnikom in rukolo, kozice v solati s peperoncinom ali jadranski škampi v marinadi. Med toplimi jedmi pa vabijo pečeni očiščeščeni gamberi na radiču, gamberi in hobotnica z arašidi, servirana na sveži rukoli, ješprenj s škampi in radičem traviso, hobotnica in polenta s črno sipo. Poleg morskih specialitet nudijo tudi širok izbor vin domačih in tujih vinarjev, tudi dalmatinska in istrska vina.