우리는 2014년 월드컵 8강의 또 다른 부분에 진입하고 있으며, 이로써 축구와 국가별로 색깔이 다른 요리의 즐거움을 즐기는 또 다른 부분에 진입하고 있습니다. 독일의 커리부어스트, 예상치 못한 메인 '스타'를 곁들인 프랑스식 팬케이크와 핫소스, 축구 경기에서도 열정이 지배하는 아르헨티나의 핫 소시지... 이렇게 맛있는 반주와 함께 경기를 관람하면 100%가 더욱 즐거워질 것입니다!
Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.
Nemška Currywurst
Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!
성분:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo
Currywurst omaka
1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
소금 ¼티스푼
후추 ¼티스푼
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu
준비:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.
Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.
La Galette Saucisse : Francija
Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.
성분:
klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
우유 ½컵
계란 2개
소금 1티스푼
물 2테이블스푼
준비:
Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.
Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.
Choripan z omako chimichurri: Argentina
Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.
성분:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)
Za omako Chimichurri:
½ skodelice olivnega olja
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
물 ¼컵
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 čajna žlička čilija v prahu
준비:
- Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!