fbpx

아이스크림 만들기 팁: 최고의 홈메이드 아이스크림 만드는 방법

사진: 엔바토

많은 사람들이 거부할 수 없는 디저트가 있다면 바로 아이스크림입니다. 달콤하고 크리미하며 거부할 수 없이 맛있습니다. 아이스크림은 올바른 레시피와 기술만 있다면 집에서 놀라울 정도로 쉽게 만들 수 있습니다. 여러분이 가장 좋아하는 아이스크림을 만드는 방법을 도와드리겠습니다.

Začnite z najboljšimi sestavinami

Sladoled je tako dober, kot so dobre njegove sestavine. Zato, če si lahko privoščite, kupujte ekološko mleko in smetano ter doma pridelana jajca in pazite, da bo vse čim bolj sveže. Če dodajate okuse ali sestavine, kot so čokolada, vanilija ali sadje, poiščite visoko kakovostne izdelke.

O maščobah in kalorijah razmislite pozneje

Če poskušate paziti, kaj jeste, verjetno kupujete različice sira, mleka in drugih živil z nizko vsebnostjo maščob. Toda sladoled je odvisen od visoke vsebnosti maščob, da ustvari kremasto teksturo, ki ne bo zmrznila in se v zamrzovalniku drobila. Ko pridobite dovolj vaje, lahko eksperimentirate z uporabo mlečnih izdelkov z nizko vsebnostjo maščob, vendar ne pozabite, da tekstura in okus ne bosta niti približno tako bogata.

Vedite, kdaj dodati arome

Okuse je treba dodati, ko se kuhana smetana ohladi. Ne dodajajte jih v smetano, dokler je vroča, saj se bodo okusi pokvarili in ne bodo tako izraziti.

Smetano dobro ohladite

Številni recepti za sladoled zahtevajo pripravo kuhane smetane iz jajc, sladkorja in mleka. Ko ste kremo naredili, je pomembno, da jo ohladite v hladilniku, da se čim bolj ohladi, preden jo daste v aparat za sladoled. Nekateri strokovnjaki celo priporočajo, da mešanica čez noč ostane v hladilniku, kar bo omogočilo, da se mešanica v aparatu čim bolj prezrači in tako dobite najbolj kremast in gladek sladoled.

Kako narediti domač sladoled

Natančen postopek izdelave domačega sladoleda je odvisen od vrste. Toda na splošno to vključuje izdelavo osnove in zamrzovanje, dokler ne postane zmes čvrsta. Za pripravo klasičnega sladoleda na osnovi jajc je prvi korak izdelava kreme. V posodi stepete rumenjake in sladkor ter počasi vmešate mleko. Zmes kuhate na zmernem ognju ob stalnem mešanju od 5 do 10 minut. Nato kremo prelijte skozi cedilo v večjo dobro ohlajeno skledo. To bo preprečilo, da bi se krema kuhala. Ko se ohladi, lahko dodate sestavine in arome.

Naslednji korak je mešanje zmesi v stroju za sladoled. Priporočljivo je stepanje le do mehke konsistence. Ne pozabite, da je sladoled še vedno narejen iz smetane. Če ga preveč mešate, se začne spreminjati v maslo, kar vpliva na končno teksturo.  Po mešanju sladoleda lahko dodajate koščke čokolade, zamrznjene jagode ali oreščke. Najbolje je, da to storite po mešanju (in pred shranjevanjem), saj večina strojev s takšnimi sestavinami ne deluje dobro. Na koncu sladoled prestavimo v nepredušno plastično posodo, nato pa za vsaj štiri ure postavimo v zamrzovalnik.

Sladoled brez aparata

Sladoled lahko naredite brez kuhanja. Enostavno stepite smetano in slaščičarski sladkor, dokler ne dobite gostote stepene smetane, nato pa jo vmešajte v sladkano kondenzirano mleko. Dodajte arome, če jih uporabljate in zmes vlijte v nepredušno plastično posodo in zamrznite eno uro. Nato ga vsako uro vzemite iz zamrzovalnika in ga premešajte. Ta postopek ponavljajte vsaj štirikrat, da se naredi pravi sladoled. Nato ga pustite nedotaknjenega v zamrzovalniku še dve uri preden postrežete.

Kako shraniti domač sladoled

Domači sladoledi imajo običajno kratek rok trajanja. To je zato, ker so izdelani brez kemičnih stabilizatorjev, ki so odgovorni za dolgo življenjsko dobo. Kljub temu bo večina domačih sladoledov zdržala približno mesec dni v zamrzovalniku, če jih pravilno shranite. Potrebno je zagotoviti neprodušno posodo, ki odstrani zračne mehurčke. Ti namreč povzročajo ledene kristale, ki po zmrzovanju poškodujejo končno konsistenco izdelka. Prav tako zaščitite površino sladoleda tako, da neposredno na vrh položite 플라스틱 필름. Ta zagotavlja, da se na sladoledu ne nabira odvečen zrak ali vlaga, kar pomaga, da ostane gladek in kremast. Plastično folijo dodajte takoj, ko ste sladoled zapakirali in nato znova vsakič, ko ste ga vzeli ven.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.