지역 육류 및 육류 제품 시장의 최신 트렌드를 선도하는 PIK Vrbovec은 PIK 육류를 포함하여 소금 비율이 낮은 더 건강한 제품을 소비자에게 제공합니다. 유명한 PIK 제품(건조 살라미, 햄, 익힌 햄, 모르타델라 및 기타 진미)에는 소금 함량이 25% 적고 동시에 향미 강화제, 인공 색소, 글루텐 또는 콩이 포함되어 있지 않습니다.
Z izrazitimi okusi in vrhunsko kakovostjo, ki sta glavni odliki mesnin PIK, so najboljša izbira za vse, ki skrbite za svojo prehrano in zdravje. PIK Vrbovec še naprej ozavešča potrošnike o pomenu priporočenega dnevnega vnosa soli, ki je po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije 5–6 gramov na dan.
알고 계셨나요?
Največ soli vnesemo v telo nezavedno s hrano, zato je priporočljivo prebirati deklaracije in izbrati izdelke z nižjo vsebnostjo soli. Prekomeren vnos soli v telo je zelo pogosto vzrok za sladkorno bolezen, debelost ter bolezni srca, ledvic in pljuč. Zmanjšanje vnosa soli na priporočeni dnevni odmerek zniža krvni tlak in tveganje za srčno-žilne bolezni, tudi možgansko kap in srčni infarkt. Če bi porabo soli zmanjšali na priporočeno količino, bi letno rešili več kot 2,5 milijona življenj.
Kako zmanjšati prekomerno količino soli?
Največjo količino soli vnesemo v telo nezavedno, in sicer s hrano. Z le nekaj preprostimi ukrepi lahko omejimo prekomeren vnos soli:
– ko pripravljamo obrok, zamenjajmo veliko žlico za dodajanje soli z manjšo;
– poskusimo hrano, preden jo solimo;
– umaknimo solnico z jedilne mize, da ne bo stalno na dosegu roke;
– preizkušajmo različne začimbe in dišavnice, s katerimi bomo nadomestili sol;
– običajne jedi poskusimo začiniti drugače oziroma bolj zdravo;
– predvsem pa prebirajmo deklaracije in izberimo izdelke z nižjo vsebnostjo soli.