Plaža v Portorožu je verjetno najbolj oblegan kos slovenske obale, še posebej v visoki sezoni, ko tam najdemo turiste z vseh koncev Slovenije in ostalega sveta. Seveda je tudi kulinarična ponudba zato zelo raznolika in slikovita. Kaj je namreč lepšega kot uživanje v dobri hrani ob pogledu na morje, medtem ko nas ...
Plaža v Portorožu je verjetno najbolj oblegan kos slovenske obale, še posebej v visoki sezoni, ko tam najdemo turiste z vseh koncev Slovenije in ostalega sveta. Seveda je tudi kulinarična ponudba zato zelo raznolika in slikovita. Kaj je namreč lepšega kot uživanje v dobri hrani ob pogledu na morje, medtem ko nas svež vetrič hladi in nam spodbuja tek. Restavracija Prego nam ponuja vse to, obenem je kar malce skrita, če nanjo gledamo s “cestne” strani Portoroža. Ponudba je zelo mešana, kar pomeni, da bo vsakdo našel nekaj za svoj okus. Potovanje skozi okuse se začne pri juhah, kjer kraljuje domača istrska mineštra z “bobiči”. Pri predjedeh najdemo klasične narezke, morske predjedi, za ekstravagantneže se najdejo tudi polži po provansalsko. Testenine in rižote so zasnovane poletno lahkotno, še posebej če si jih zaželimo na morski način. Ponudba rib je prav tako precejšnja, odlikujejo pa jo zanimive kombinacije z zelenjavo in drugimi dodatki, tako na primer nastanejo kombinacije z gobicami in porom ali rdečim vinom, seveda si lahko izberemo tudi klasično ribo na žaru. Mesna ponudba obsega vse vrste mesa, v Pregu pa ponujajo tudi nekaj res nevsakdanjega, saj se bomo lahko gostili s krokodiljim zrezkom. Privoščimo si še jagenjčka, ki ga ne pripravijo na klasičen način, temveč ga združijo z različnimi, za to vrsto jedi bolj nenavadnimi začimbami. Če nam po tem sprehodu skozi meni ostane še kaj želje po sladkih radostih, si v vročih dneh naročimo še bolj vroč, ocvrt sladoled ali pa zaključimo z vročim sončnim zahodom − sladico namreč …