여름이 끝나고 날이 서서히 다가오고 있습니다. 우리는 집에서 몸을 따뜻하게 보내는 것을 선호합니다. 가장 가까운 사람들의 품에 안겨 있든, 좋아하는 차 한 잔이나 뜨거운 스튜 한 그릇과 함께 말이죠. 병아리콩 스튜의 조리법은 쉽고 저렴하며 이를 통해 몸에 가장 필요한 영양소를 제공할 수 있습니다.
Čičerikina enolončnica je odličen recept za vse, ki radi dobro jeste, še raje pa tudi nekaj prihranite. Ocenjeno je namreč, da vas bodo sestavine stale manj kot 5 evrov, kljub temu pa boste z njimi telesu zagotovili potrebne 단백질 그리고 지방. Le-te lahko pridobite tudi brez mesa. 콩과 식물, kot so čičerika, soja in leča, jih vsebujejo ogromno. Samo 100 g čičerike ima kar 19 gramov beljakovin.
Stročnice so polne tudi drugih izjemno pomembnih hranil, zlasti 탄산수, kot so magnezij, kalij in kalcij. Zato je okusna enolončnica odlična izbira za jesenske dni.
성분:
- 220 gramov kuhane čičerike (ena majhna pločevinka)
- 200 gramov svežega fižola
- 200 ml pire paradižnika
- 감자 2개
- 당근 2개
- 양파 1개
- 마늘 2-3 쪽
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 liter zelenjavne osnove (lahko jo naredite sami, ali pa topli vodi dodate kupljeno jušno kocko)
- rastlinsko olje
- 소금과 후추 맛
준비:
Na malo olja prepražite čebulo, narezano na majhne koščke. Pražite do mehkega. V lonec dodajte na drobno sesekljan česen in dušite približno eno minuto.
Vstavite na kocke narezano korenje. Dodajte paradižnikov koncentrat ter vse skupaj dobro premešajte. V lonec dodajte še krompir, narezan na kocke, premešajte in prelijte z vodo ali zelenjavno osnovo.
Po okusu solite in poprajte. Po želji lahko dodate še zelišča, kot so drobnjak, peteršilj in bazilika.
V lonec dodajte že skuhano čičeriko oziroma čičeriko iz pločevinke, ki ste jo odcedili in oprali pod vodo in fižol, narezan na manjše koščke.
Vse skupaj kuhajte približno 20 do 30 minut oziroma dokler zelenjava ni mehka. Manjše kose korenčka in kocke krompirja kuhate, manj časa bo kuhanje trajalo.
많이 드세요!
Dodaten nasvet:
Uporabite lahko tudi zamrznjen fižol, ki ga dodate približno 5 do 10 minut pred koncem kuhanja, da se ne bi razkuhal.