Iščete atraktivno sladico? Potem je recept za čokoladno kroglo presenečenja, ki v notranjosti skriva presenečenje (sladoled), kot nalašč za vas. Na prvi pogled gre za povsem običajno sladico, a ko jo oblije vroča karamela in se čokolada začne topiti, se v njej razkrije sladoled!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša 디저트. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva 아이스크림. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
더 읽어보기: 레시피: 세상을 열광시킨 일본식 수플레
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- 아이스크림 (선택 사항)
- 캐러멜
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
저자에 대한 추가 정보:
byrontalbott.com