안먹으면 죄가 될 쉬운 초콜렛 치즈케이크!
Cheesecake je priljubljena sladica in če tudi sami spadate v skupino ljubiteljev te sladice, nujno poskusite tudi to čokoladno različico. Za ta cheesecake ne boste porabili veliko časa, saj bo gotov v 15 minutah.
성분
기초
- 200 g hrustljavih piškotov po vaši izbiri
- 버터 150g
크림
- 350 g čokolade za kuhanje ali temne čokolade (lahko jo nadomestite z dvema žlicama kakava)
- 550 g sira mascarpone
- 가루 설탕 150g
- 300 ml smetane za stepanje
준비
Zdrobite piškote v fine drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom. Piškote lahko zmeljete v mešalniku, mlinčku za kavo ali v mlinčku za orehe ali pa jih daste v vrečko in jih zdrobite z valjarjem. Mešanico piškotov in masla razporedite po okroglem modelu za torto in jo dobro pritisnite na dno kalupa. Postavite v zamrzovalnik, dokler ne pripravite kreme.
Čokolado narežite na kocke in stopite. Pustite, da se malo ohladi. Smetano za stepanje čvrsto stepete z mešalnikom v eni skledi. V drugi skledi zmešajte maskarpone s sladkorjem in dodajte mlačno stopljeno čokolado. Tej zmesi postopoma dodajajte stepeno smetano in nežno mešajte, dokler se vse ne poveže.
Podlago za cheesecake vzemite iz hladilnika in nanjo enakomerno razporedite kremo. Za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi. Pa sladek dober tek!