fbpx

Recept: domača frutabela, dobra kot original

Recept za domačo Frutabelo

Frutabela je sadno-žitna rezina in sinonim za zdrav prigrizek, ki nas napolni z energijo. Je namreč polna oreščkov, suhega sadja in žit. Zalaga nas z vlakninami, Omega-3, -6 in -9 maščobnimi kislinami, kalcijem, kalijem, železom, magnezijem ter vitaminoma E in B. Je malica ali energijsko dopolnilo športnika. Si želite frutabelo izdelati sami doma? Potem je recept za domačo frutabelo kot nalašč za vas.

Frutabela je izjemno priljubljena sadno-žitna ploščica. Je zdrava, okusna in slovenske izdelave. Pa ste vedeli, da lahko te polnovredne rezine izdelate tudi sami doma?

더 읽어보기: Recept: pustni krofi z Nutello

Domača frutabela je tako kot originalna primerna za malico ali kot vmesni obrok.

Recept za domačo frutabelo:

Sestavine za domačo frutabelo (lahko jih prilagodite svojim željam, okusu oz. potrebam):

  • 다크 초콜릿 50g
  • 4 žlice zmehčanega masla
  • pest sesekljanih orehov
  • pest sesekljanih lešnikov
  • pest suhega sadja (npr. marelic)
  • pest sesekljanih mandljev
  • 2 pesti žitnih kosmičev
  • 4 žlice tekočega medu

Premaz:

  • 150 g belih čokoladnih solzic
Frutabelo lahko povsem preprosto pripravite tudi sami.
Frutabelo lahko povsem preprosto pripravite tudi sami.

Postopek priprave domače frutabele:
Najprej z nožem sesekljamo orehe, lešnike, mandlje in čokolado (koščki so lahko različne velikosti), ki jim nato v posodi dodamo vse ostale sestavine. Maslo narežemo na tanke plasti in ga vmešamo med sestavine, da se porazgubi. Dodamo še med (če uporabljate kristaliziranega, ga prej stopite). Maso razporedimo po pekaču (višina ploščine naj bo med enim in poldrugim centimetrom), ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija, sadno-žitne ploščice pa pečemo okoli 20 minut. Masa bo mehka in bo lahko lezla narazen, zato ob strani na primer z nožem potisnemo sadno-žitno ploščo skupaj v pravokotnik in pustimo, da se ohladi (cca 2 uri). Ohlajeno nato razrežemo na poljubno velike ploščice. Za karseda originalen videz nato nad vodno kopeljo stopimo bele čokoladne kapljice in s stopljeno čokolado rezino premažemo. Pustimo stati še kakšno uro, da se strdi. Pa dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.