오리지널보다 더 맛있는 홈메이드 오레오 쿠키 레시피를 준비했습니다! 입안에서 녹는 맛있고 달콤한 맛. 흠...
오레오 쿠키 se najbolje podajo k mleku, in ko boste poskusili domačo različico, si piškotov Oreo ne boste več kupovali. Tukaj so domači piškoti Oreo, boljši kot original.
더 읽어보기: 레시피: 5분이면 완성되는 초콜릿 아이스크림 케이크
Sestavine za domače piškote Oreo:
- 1 skodelica zmehčanega masla
- 설탕 1컵
- 2 večji jajci
- 다용도 밀가루 2컵
- 1 ¼ skodelice temne čokolade
- pol čajne žličke sode bikarbone
Kremni nadev:
- ½ skodelice zmehčanega masla
- 가루 설탕 2컵
- 1 čajna žlička vanilje
Priprava domačih piškotov Oreo:
V večji skledi zmešajte maslo z belim sladkorjem, da nastane lahka in puhasta masa. Vmešajte jajca. V posebni skledi zmešajte moko, kakav v prahu in sodo bikarbono. Razbijte vse večje kepe, ki nastanejo. Suhe sestavine dajte k mokrim sestavinam in zmešajte, da nastane homogeno testo. Testo dajte na ravno površino in ga oblikujte v plitko kepo. Testo ovijte v folijo in ga postavite za 1 uro v hladilnik.
Pečico ogrejte na 160 stopinj Celzija. Testo vzemite iz hladilnika in ga za lažje valjanje razdelite na 4 dele. Testo razvajate na pol centimetra debele plasti. Z manjšim okroglim modelom za piškote izrežite kroge in jih položite v pekač s papirjem za peko. Med vsakim piškotom naj bo vsaj za 1 cm prostora. V predhodno ogreti pečici pecite 15 minut. Ko so piškoti pečeni, jih popolnoma ohladite.
Za nadev zmešajte pol skodelice masla, sladkor v prahu in vaniljo. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka in puhasta masa. Zdaj sestavite piškote: nadev namažite na eno stran piškota in ga prekrijte z drugim piškotom. Stisnite skupaj in odstranite nadev, ki je pogledal iz piškota. Pa dober tek!
Pripravo domačih piškotov Oreo si lahko ogledate tudi v priloženem videu: