fbpx

조리법: 자메이카 럼볼

자메이카 럼볼은 매우 맛있고, 관대하며, 간단한 디저트입니다.

Jamajške rumove kroglice lahko pripravite tudi brez ruma (čeprav so potem to samo še kroglice), če želite pa res dober rumov okus, potem dodajte 3 žlice ruma. Te kroglice se med drugim tudi odlično zamrznejo.

Jamajške rumove kroglice so superokusna in preprosta sladica.
Jamajške rumove kroglice so superokusna in preprosta sladica.

성분

  • 휘핑 크림 250ml
  • 100 g mlečne čokolade, fino narezane
  • 200 g temne čokolade, fino narezane
  • 25 g masla, narezanega
  • 2 do 3 žlice ruma
  • 5 žlic kakava

준비

Smetano za stepanje zagrejte v manjši ponvi in jo, preden pride do vretja, odstavite z ognja. Medtem dajte mlečno in temno čokolado v večjo posodo in jo prelijte z vročo sladko smetano. Dobro mešajte, da se stopi in da dobite gladko maso. Dodajte narezano maslo in dovolj ruma, da bo dober okus ter dobro premešajte. Pustite, da se ohladi. Ohlajeno maso prekrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.

Večji pladen prekrijte s papirjem za peko. Kakav razporedite na 2 krožnika, eden vam bo služil kot prah za vaše roke, da boste lažje delali, z drugim pa boste prekrili kroglice oziroma trufle. S pomočjo čajne žličke vsakič vzemite okoli 15 gramov čokoladne mase (velikost oreha). Dlani položite na krožnika s kakavom in med dlanmi na hitro naredite kroglico. Čokoladne mase nikar ne imejte med dlanmi predolgo, saj se bo začela topiti. Zdaj kroglico povaljajte v kakavo in jo odložite na pladenj. Postopek ponavljajate tako dolgo, da porabite vso maso (iz te mase bi moralo nastati približno 40 kroglic). Med postopkom je priporočljivo, da si roke nekajkrat umijete z mrzlo vodo in jih osušite.

Kroglice oziroma trufle postavite v hladilnik za vsaj pol ure. Pa sladek dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.