우리가 가장 좋아하는 두 가지 죄악을 하나의 맛있는 디저트로 결합할 수 있는 것보다 더 좋은 것이 있을까요? 커피-초콜릿 무스는 두 재료의 최고의 맛과 향을 결합하여 엄청나게 짧은 시간에 디저트를 준비할 수 있습니다.
Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.
Sestavine kavno čokoladni mousse :
- 버터 2큰술
- 120 g temne čokolade
- pol žličke kave
- 계란 2개
- 설탕 3스푼
- pol žličke vanilijevega sladkorja
- 휘핑 크림 반 컵
Priprava kavno čokoladnega moussa:
V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.