양귀비를 좋아하시나요? 집에서 직접 만들 수 있는 최고의 홈메이드 양귀비 씨앗을 만드는 간단한 레시피가 있습니다.
Išče recept za najboljše domače makovke? Pripravi mehke in dišeče makovke kar sam doma, v nadaljevanju pa te čaka recept!
Recept za najboljše domače makovke
성분
- 0,5 kg moke
- 계란 2개
- polovico kocke kvasa
- 설탕 2큰술
- 1 čajna žlico soli
- 우유 300ml
- 버터 30g
- mak (namesto maka lahko uporabimo kateri drug posip- sezam, mandlje, orehe,…)
준비
Sprva naredimo kvasec. V skodelico nadrobimo kvas, posujemo žlico sladkorja, zalijemo z decilitrom mleka, premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati okoli 10 minut, da začne vzhajati. Medtem ko kvas raste, v skledo presejemo moko (zaradi tega bodo makovke bolj puhaste) in na sredino naredimo jamico. Po robu posujemo sol in preostali sladkor. Na sredino vlijemo kvasec, jajce, mlačno mleko in stopljeno maslo. Postopno primešamo moko in zamesimo testo. Tega temeljito pregnetemo, da se vse sestavine povežejo in postane prožno ter gladko. Prestavimo ga v pomokano skledo, prekrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati nekje okoli ene ure. Nato ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo v pravokotnik na centimeter debeline. Pravokotnike razrežemo na manjše kvadratke in jih zavijemo v štručko. Te pomočimo v razžvrkljano jajce in jih, kot se pujs v blatu, povaljamo v maku. Polagamo jih na peki papir in pustimo stati še tričetrt ure preden jih postavimo v pečico ogreto na 170 stopinj Celzija. Pečemo jih 30 minut. Pa dober tek!