딸기를 섬세한 맛으로 영원히 사로잡을 매혹적인 딸기 무스로 바꿔보세요.
딸기 무스 je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
더 읽어보기: 레시피: 단 두 가지 재료로 만든 신성한 초콜릿 무스!
![Jagodnemu moussu se ne boste mogli upreti.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/08/191-paleo-strawberry-mousse-4wm-715x1024-660x812.jpg)
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 딸기 250g
- 계란 3개
- 설탕 2큰술
- 우유 125ml
- 달콤한 크림 125ml
- 레몬밤 잎(장식용)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!