멕시코 타코가 세계를 정복하고 있습니다! 고기, 야채, 향신료로 속을 채운 간단하지만 맛있는 토르티야는 전 세계적으로 인기 있는 요리입니다.
Mehiški tacosi se lahko pripravijo na več načinov, saj lahko izberete svoje najljubše sestavine za nadev in jih prilagodite svojemu okusu. Če želite poskusiti pripraviti svoje mehiške tacose, je tu enostaven in okusen recept, ki vam bo zagotovo všeč!
Koruzne tortilje so osnova teh tacosov in jih lahko kupite že pripravljene ali pa jih naredite sami. Za nadev lahko uporabite goveje, piščančje ali svinjsko meso.
Mehiški tacosi
재료
- 8 koruznih tortilj
- 500 g mesa (govejega, piščančjega ali svinjskega)
- 붉은 양파 1개
- 고추 1개
- 피망 1개
- 마늘 2쪽
- 올리브 오일 2큰술
- 1 žlica mletega kumina
- 1 žlica rdeče paprike
- 소금과 후추 맛
- svež koriander
- limeta
- avokado, narezan na koščke
지침
- Segrejte oljčno olje v ponvi na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite 2-3 minute, dokler se ne zmehčata.
- Dodajte meso, kumino, rdečo papriko, sol in poper ter pražite 8-10 minut, dokler meso ni dobro zapečeno.
- V drugi ponvi na srednji temperaturi segrejte malo oljčnega olja in dodajte narezano papriko. Pražite 3-4 minute, dokler se ne zmehča.
- Vzemite tortilje in jih segrejte na ognju ali v pečici.
- Na vsako tortiljo položite meso in papriko, nato pa okrasite s svežim koriandrom, limetinimi krhlji in avokadom.
Če želite videti, kako jih pripravljajo na ulicah Mehike, si lahko poglejte spodnji posnetek.